Bu hafta teknoloji dünyasında neler yaşandı? İşte haftanın öne çıkan teknoloji başlıkları!

Yayın tarihi: 24 Ocak 2021 Pazar 3:54 pm - Güncelleme: 24 Ocak 2021 Pazar 3:54 pm

Teknoloji dünyasında sular durulmuyor. Yine bu hafta da teknoloji dünyasında pek çok gelişme yaşandı. Bu gelişmeleri sizler için tek bir başlık altında topladı. İşte bu hafta boyunca teknoloji dünyasında yaşanan, öne çıkan gelişmeler.

Alibaba kurucusu, milyarder Jack Ma ortaya çıktı
Alibaba’nın kurusucu Jack Ma sonunda ortaya çıktı. Son birkaç aydır ortalarda görünmeyen Ma’nın kaçırıldığı ya da öldürüldüğü iddia edilmişti. Ma pandemiden ötürü gözden uzak kalmayı tercih ettiğini açıkladı.

Alibaba kurucusu Jack Ma ortaya çıktı

Katı hal bataryaları elektrikli otomobillerin önünü açacak

Batarya teknolojisinde güzel gelişmeler yaşanıyor. Güney Koreli bazı şirketlerin katı hal bataryalar üzerinde çalıştığı ve bu bataryaların elektrikli otomobillerdeki menzil sorununu tamamen çözeceği belirtildi.

5 dakikada şarj olup 400 km götüren otomobil bataryası

Akıllı saat ile covid-19 teşhisinin mümkün olduğu iddia edildi

Spo2 yani kandaki oksijen oranını ölçebilen saatler ile covid-19 teşhisinin mümkün olduğu iddia edildi. Eğer kanınızdaki oksijen oranı uzun süre yüzde 95 altında kalırsa covid-19 olabilirsiniz.

Twitter ve Pinterest’e reklam yasağı geldi

Verilen yasal süre içerisinde Türkiye’ye temsilci atamayan Twitter ve Pinterest’e reklam yasağı geldi. Bundan sonraki aşamada iki mecranın da bant genişliği yüzde 20 oranında azaltılacak. Son aşamada ise bant genişliği yüzde 90 daraltılarak bu iki mecraya ulaşım iyiden iyiye zorlaştırılmış olacak.

Twitter’ın reklamları kesildi!

Facebook Türkiye için temsilci atadı

Facebook sonunda inadından vazgeçti ve Türkiye’ye temsilci atama kararı aldı. Facebook eğer temsilci atamasayda bu şirkete reklam yasağı gelecekti.

Facebook’tan flaş Türkiye kararı

WhatsApp yeni sözleşmenin tarihini uzattı

WhatsApp daha önce 8 Şubat olarak açıkladığı yeni kullanıcı sözleşmesinin kullanım tarihini Mayıs ayına erteledi. Bu ertelemede Türkiye ve sözleşmenin dayatıldığı ülkelerdeki boykotun önemli bir rolü bulunuyor.

Facebook WhatsApp konusunda geri adım attı