‘Bu görüntüleri Devlet Bahçeli için izletiyorum, hesabını sormayacak mı?’

Yayın tarihi: 12 Ağustos 2022 Cuma 2:30 pm - Güncelleme: 12 Ağustos 2022 Cuma 2:31 pm

Suriye’de Türkiye ve Türkiye destekli silahlı grupların kontrolündeki bölgede protestolar düzenlendi. Türk bayrağı da yakılan protestolara tepki gösteren TELE1 programcısı Enver Aysever, MHP lideri Bahçeli’ye sorular sordu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun “Muhalefetle Suriye’deki rejimi bizim bir şekilde anlaştırmamız lazım” sözleri, Suriye’nin kuzeyinde protesto edildi. Türkiye’nin ve Türkiye destekli silahlı grupların kontrolündeki bir dizi noktada protestolar düzenlendi. Protestolar Türk bayrağı da yakıldı.

O anlara ilişkin görüntülere TELE1’de yayınlanan ‘Gündem Not’ programında tepki gösteren TELE1 programcısı Enver Aysever “Bu bayrağı yakanlar Türkiye’nin kendilerinden vazgeçtiğini düşündüğü için ilk saldırdıkları yer bizim egemenliğimizin simgesi olan bayrak. O bayrak hepimizin koruması gereken bayraktır” ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu’nun Suriye sözlerine Dışişleri’nden açıklama

‘HESABINI SORACAK MI, SORMAYACAK MI?’

Konuyla ilgili ‘iktidar ortağı’ MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve muhalefete sorular yönelten Aysever, “Bu görüntüleri Devlet Bahçeli için izletiyorum” diyerek şöyle devam etti:

“Türkiye’deki bütün vatandaşlarıma soruyorum bu görüntülerden sonra hop oturup hop kalkacak mısınız? Bu alçaklar Türkiye Cumhuriyeti’nin egemenliğinin simgesi, kanla emekle yaratılan bu bayrağı alçakla saldırıyorlar ve yakıyorlar. İşin matrak yanı ne biliyor musunuz? Tabii ki bunu ironi olarak söylüyorum. Bu bayrağı yakanlar Türkiye’nin kendilerinden vazgeçtiğini düşündüğü için ilk saldırdıkları yer bizim egemenliğimizin simgesi olan bayrak. O bayrak hepimizin koruması gereken bayraktır. Şimdi sormak gerekiyor Sayın Devlet Bahçeli Türkiye’deki milliyetçi ekolden geliyor. Ama bunun hesabını soracak mı, sormayacak mı? Genelkurmay başkanlığı yapmış Sayın Hulusi Akar bu tablo hakkında ne düşünüyor? Ve muhalefet lideri Meclis’te tepki verelim gibi bir kolaycılığa mı gidecek yoksa içinde HDP’nin de olduğu tartışma platformu kurarak bu tetikçilere hesabı birlikte soracağız’ mı diyecek…”

Çavuşoğlu’nun açıklamasının ardından Suriye’de Türk bayrağı yakıldı!