Bu fotoğrafı paylaşan öğretmen konuştu: Bunlarla uğraşamazsın

Yayın tarihi: 17 Aralık 2018 Pazartesi 12:57 pm - Güncelleme: 17 Aralık 2018 Pazartesi 12:57 pm

Battaniyeden sırt çantası taşıyan öğrencisinin fotoğrafını paylaştığı için görevden alınan öğretmen Selvan Erek konuştu.

Muş’un Korkut ilçesine bağlı Çınarardı İlköğretim Okulu’nda görev yapan öğretmen Selvan Erek, sırtında battaniyeden yapılmış çanta taşıyan öğrencisinin fotoğrafını sosyal medyadan paylaştı. Paylaşım yoğun ilgi gördü, çok sayıda gönüllü öğrenciye yardım etmek için seferber oldu.

HAVUZ MEDYASI HEDEF ALDI

Öğretmen Selvan Erek’in bu paylaşımı iktidara yakın medyanın tepkisine neden oldu. Öğretmen “örgüt sempazitanı” ilan edildi, algı operasyonu yapmakla suçlandı. Bu yayınların ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de harekete geçerek Erek’i görevden aldı.

GÖREVDEN ALINDIĞI SÖZLÜ OLARAK BİLDİRİLDİ

Artı Gerçek’in haberine göre öğretmen Selvan Erek, görevden alındığını doğruladı. Erek, kararın İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden kendisine sözlü olarak iletildiğini söyledi. Yaşadıkları karşısında şaşkın olduğunu ifade eden Erek, “Bana ‘Bu durum devlet memurunun işi değil. Bunlarla uğraşamazsın’ dediler. Yazılı bir evrak verilmedi. Sadece sözlü olarak söylendi” dedi.

‘AİLE YOKSUL’

Kendisinin 3 aydır Çınarardı Köyü’nde öğretmenlik yaptığını belirten Erek, “Bakın bu öğrencim yoksul. Hatta bunun gibi 4 öğrencim daha vardı. Ben ailenin gelir durumunu bilemem. Hayvancılıkla uğraşan bir aile. Evlerine gittim, yoksul olduklarını kendi gözlerimle gördüm. Fotoğrafını paylaşırken ‘yardım edin’ demedim. Öğrencinin fotoğrafını çekip, paylaştım. Arkadaşlarım yardım yapılması için kendilerince kampanya başlatmış. Birleri yardım yapmak istedi. Benim başka bir girişimim olmadı” diye konuştu.

‘ÖĞRENCİLERE YARDIM YAPILMADI’

Hükümete yakın yayın organları, söz konusu öğrenci dahil, okuldaki öğrencilere eğitim yardımı yapıldığını iddia etmişti. Çınarardı köyünde üç aydır öğretmenlik yaptığının altını çizen Erek, okula yardım yapıldığına ilişkin haberlerin doğru olmadığını söyledi. Erek, okula kömür dışında başka yardım yapıldığına tanık olmadığını kaydetti.