Bu da oldu! 21. Yüzyılda Türkiye’de kuduzdan bir çocuk öldü

Yayın tarihi: 9 Kasım 2022 Çarşamba 1:52 pm - Güncelleme: 9 Kasım 2022 Çarşamba 2:20 pm

Hacettepe Hastanesi’nde kuduz tanısıyla tedavi gören 10 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti.

Bitlis’te sokak köpeklerinin ısırması sonucu kuduz şüphesi konulan 10 yaşındaki Mustafa Erçetin, Ankara’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

NE OLMUŞTU?

Bitlis’in Adilcevaz ilçesine bağlı Göldüzü köyünde 5 hafta önce başıboş sokak köpeğinin saldırısına maruz kalan 2 çocuktan biri olan Mustafa E. kuduz hastalığına yakalandı. Ankara’daki Hacettepe Tıp Fakültesi’ne kaldırılan ve durumunun kritik olduğu belirtilen Mustafa E.’nin yoğun bakımda tedavi gördü.

TELE1’den Egehan Erkün’ün ulaştığı çocuğun babası Polat Erçetin,  “komşularımız söyledi ama belediye umursamadı” diyerek başkanın geçmiş olsun dahi demediğini belirtti.

AİLE BELEDİYEYİ SUÇLADI, BELEDİYE TOPU TARIM MÜDÜRLÜĞÜ’NE ATTI

Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy ise konuyla ilgili, “Saldırının gerçekleştiği yer bizim sorumluluk alanımız değil” dedi.

Gürsoy TELE1’e yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Saldırının gerçekleştiği bölge bizim sorumluluk alanımızı kapsamıyor. O bölge Tarım Müdürlüğü’nün sorumluluğunda olan bir bölge. Ama biz saldırı gerçekleştikten sonra, sorumluluk alanımız olmamasına rağmen aşılama ve kısırlaştırma işlemlerini başlattık. Biz zaten Adilcevaz’da bunu yapıyorduk. Ancak saldırıdan sonra diğer bölgelerde de başlattık.”

Kuduz olan çocuk ağır komada!