Bu cinayet değilse nedir? Bahçeye girip köpeğin dilini kestiler!

Yayın tarihi: 16 Haziran 2020 Salı 7:25 pm - Güncelleme: 15 Ağustos 2020 Cumartesi 9:04 am

Büşra İlaslan

Bursa’da Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı olan Koşuboğazı köyünde bir evin bahçesinde yaşayan Murhpy adlı köpeğin kimliği belirsiz kişilerce dili kesildi.

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı olan Koşuboğazı köyünde yaşayan, çevreye ve hayvanlara duyarlı kimliği ile tanınan Gülcihan Beyhan’ın bahçesinde baktığı Murhpy’nin kimliği belirsiz kişilerce dili kesildi.

Ocak ayında kırsal bir bölgede bulunarak sahiplenilen Murhpy, bahçede kanlar içinde bulundu. Bursa merkezde özel bir veteriner kliniğine götürlen Murphy’nin dilinin kesici bir aletle kesildiği belirlendi. Çok kan kaybeden ve kaybettiği kanı yutan Murphy, tedavisi mümkün olmadığı için veteriner hekim tarafından uyutuldu.

Murphy’nin ailesi katillerin bulunması için jandarmaya başvurdu. Ancak kanıt bulunamadığı için bir sonuç alınamadı.

Gülcihan Beyhan’ın kızı Hatice Deniz sosyal medya hesabında paylaştığı bir video ile yaşanan olaya isyan etti. Olayın aydınlatılması için destek çağrısında bulunan Deniz, şunları kaydetti:

”Son 13-14 yılımız hayvan hakları konusunda mücadele ile geçti. Ta ki bugüne kadar. Bugün biz mücadele edemedik. Çünkü bugün bir katil arıyoruz… Hukuk, adalet… Güvendiğimiz ne varsa şuan bizden delil istiyor.

‘ANNEM HAYVAN BAKIYOR DİYE TACİZ EDİLDİ’

Herhangi bir delilimiz yok ama annem hayvan bakıyor diye köyde pek çok kez taciz edildi. Hayvan baktığı için şikayet edildi. Köydeki vakatandaşlarımız için hayvan sevgisi inekten süt sağmak, tavuktan yumurta almaktır. Sosyal medyada kamuoyu oluşturmaya ihtiyacımız var. Bu olay ne kadar duyulursa adaletin o kadar tecelli olabileceğine inanıyorum…”