Bu anketin sonuçları şaşırttı: AKP’li ve MHP’li seçmenler Melih Bulu hakkında ne düşünüyor?

Yayın tarihi: 3 Şubat 2021 Çarşamba 7:46 pm - Güncelleme: 3 Şubat 2021 Çarşamba 7:46 pm

metroPOLL Araştırma’nın yönelttiği, “Üniversite rektörü olarak eski milletvekili, eski milletvekili adayı gibi partili kişilerin/siyasilerin atanmasını doğru buluyor musunuz?” sorusuna, AKP’li seçmenin yüzde 50’sinin MHP’li seçmenin ise yüzde 63’ünün “Doğru bulmuyorum” dedi.

Türkiye günlerdir Boğaziçi Üniversitesine atanan AKP’li Rektör Melih Bulu’ya karşı yapılan eylemleri konuşuyor.

Bu kapsamda bir araştırma yapan metroPOLL şirketi, vatandaşlara, “Üniversite rektörü olarak eski milletvekili, eski milletvekili adayı gibi partili kişilerin/siyasilerin atanmasını doğru buluyor musunuz?” sorusunu yöneltti.

Sonuçlara göre “Hayır doğru bulmuyorum” diyenlerin oranı, yüzde 69 çıktı. Üstelik bu soruya AKP’ye oy verdiğini belirtenlerin yüzde 50’sinin, MHP’ye oy verenlerinin yüzde 63’ünün bile “Hayır” cevabını vermesi dikkat çekti.

metroPOLL Araştırmanın kurucusu ve yöneticisi Özer Sencar bu sonuca dikkat çekerek, “Boğaziçi üniversitesinde yaşananlar üzerine, halkın rektör atamalarına ve üniversitelerin yönetimine yönelik görüşlerini araştırdık. İktidar seçmenlerinin bile olanlardan ciddi rahatsız olduğu çok net anlaşılıyor” ifadelerini paylaştı.

İşte o araştırma: