BTS grubu üyesi Jimin K-pop idolu oldu

Yayın tarihi: 16 Şubat 2021 Salı 8:00 am - Güncelleme: 14 Şubat 2021 Pazar 11:48 pm

BTS grubu üyesi Jimin, Güney Kore marka itibar listesinde üst üste en çok aylarca birinci sırada yer alan K-pop idolu oldu. Daha önce rekor Bangtan grubunun üyesi olan Sonyeondan’a aitti. Jimin karizmasıyla rakibini kolayca geçmiş görünüyor.

Park Jimin, ülkelesinin eğlence endüstrisinin en sevilen sanatçılarından biri. Yetenekleri ve görüntüsüyle hem Güney Kore’de hem de dünyada insanları kendine aşık etti. Geçtiğimiz günlerde Kore İşletme Araştırma Enstitüsü, 2021 Şubat’ında K-pop alanındaki erkek ünlülerin marka itibarlarının listesini yayınladı. Görünüşe göre Jimin yeni bir rekor kırdı. Jimin, 20 aydan fazla üst üste elinde tuttuğu 1 numara ile marka itibar listesini bir kez daha fethetti.

BTS

Söz konusu marka itibar listesi, Güney Kore’nin çeşitli alanlarında kriterlere göre listeleme yapıyor. Kritler ise yıldızların tüketiciler üzerindeki etkisini, popülerliğini, algısını ölçen bir sıralamadan oluşuyor. Jimin listede bir kez daha birinci sırada yer aldı. Böylece listenin zirvesini 20 aydan fazla üst üste elinde tutma başarısını elde etti. Yeni listeyle Jimin başarısını 26. kez tekrarlamış oldu.

Listenin yayınlanmasından 12 saat sonra Jimin hakkındaki hashtag’ler hala trend olan konularda ilk sıralardaydı. Her biri 38 binden fazla etkileşim biriktirerek, Güney Koreli hayranların Jimin’e adanmışlığını gösterdi. BTS’in ARMY isimli hayran grubu Jimin’in başarısının ardından sosyal medyadan tebrik mesajları paylaştı. Türkiye’de de sayısız hayranı olan Jimin’e tebrik mesajları yağdı.

Otomobillerin test sürüşleri bakın nasıl yapılacak: Pandemide büyük hizmet!