BTP’DEN “DOLAR 10 LİRA OLSA KİM ŞAŞIRIR” VİDEOSU

Yayın tarihi: 12 Kasım 2021 Cuma 3:43 pm - Güncelleme: 8 Şubat 2022 Salı 11:34 am

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, sosyal medya hesabından “Dolar 10 lira olsa kim şaşırır” başlıklı bir video paylaştı.

BTP, doların hızla değer kazanmasının ardından “Dolar 10 lira olursa kim şaşırır” videosu hazırladı. Videoyu, Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, “Çok şaşıracakmışız! Ben demiyorum, bakın kim diyor” başlığıyla sosyal medya hesabından paylaştı. Paylaşımda, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “24’ünde siz bu kardeşinize verin yetkiyi, ondan sonra bu faizle şunla bunla nasıl uğraşılır, göreceksiniz” sözlerine, doların yükselişini gösteren bir grafiğe ve yine Erdoğan’ın “Önümüzdeki dönemde herkesi bir kez daha şaşırtmaya kararlıyız” açıklamasına yer verildi. Grafikte doların 8 lira 71 kuruşu gördüğü 3 Haziran 2021 tarihine işaret edilirken Baş’ın bu tarihten yaklaşık 3 ay önce, geçen mart ayında yaptığı “Dolar bugün, yarın sabah uyansak 10 lira olsa kim şaşırır? Şu anda Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan vatandaşlardan hangisi der ‘Ya dolar 10 lira olmuş’” açıklaması hatırlatıldı.

Videoda, Erdoğan’ın, “Türkiye, demokraside ve ekonomide gerçekleştirdiği atılımlardaki başarıları ile geçmişten beri hep dünyayı şaşırtmış bir ülkedir. Önümüzdeki dönemde herkesi bir kez daha şaşırtmaya kararlıyız” sözlerine de yer verildi.

Mine Kırıkkanat’a saldırı