BTP Altılı Masa’ya katılırsa DEVA’dan istifa edecek iddialarına Yeneroğlu’ndan yanıt

Yayın tarihi: 9 Kasım 2022 Çarşamba 8:29 am - Güncelleme: 9 Kasım 2022 Çarşamba 8:29 am

Gazeteci Barış Pehlivan, bugün kaleme aldığı yazısında BTP‘nin Altılı Masa’ya katılması halinden DEVA Partili Mustafa Yeneroğlu’nun görevinden istifa edeceğini söyledi. Yeneroğlu söz konusu iddialara cevap verdi.

 

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, bugünkü köşe yazısında DEVA Partisi kulislerinde konuşulanları anlattı. Pehlivan, DEVA Partili Mustafa Yeneroğlu’nun BTP’nin altılı masaya katılma ihtimalinden duyduğu rahatsızlığı yüksek sesle dile getirdiğini söyledi.

BTP’den ‘Altılı Masa’ açıklaması: Akşener 14 Kasım’da konuyu gündeme getirecek

Pehlivan yazısında şunları kaydetti:

İşte Mustafa Yeneroğlu’nun partisinin koridorlarında söylediklerinin özeti:

“Çok ciddi bir süreçle karşı karşıyayız. Ve bu seçim hayati, mutlaka kazanılması gereken bir seçim. Kim olursa olsun… Yarın bizim genel başkanımız da böyle bir yöntemi izler ve bu teklifi masaya getirirse ne manaya gelir? Emrivaki manasına gelir değil mi? Sonuç itibarıyla her taraf yıpranacak şu veya bu şekilde… Haliyle, Meral Hanım’ın bu yaptığını da herkes emrivaki olarak okuyor.

Bunun ötesinde, tartıştığımız BTP ticarethane mi, tarikat mı, siyasi parti mi? Yöneticilerinin kaç evliliği olmuş, kaç çocuğu var? Şeffaf ve demokratik değiller. Yaptığımız iş çok ciddi bir iş. Biz demokratik Türkiye mücadelesi veriyoruz. Bu mücadele ancak demokrasi bilinci olan insanlarla birlikte verilir. Bu çocuk oyuncağı değil ki… Bu şekliyle ayağa düşürülen bir görüntü olabileceğinden ciddi manada endişe ediyorum.

“PARTİNİN POZİSYONU NEYSE BENİM POZİSYONUM O DUR”

Konu hakkında Mustafa Yeneroğlu’nu arayan Barış Pehlivan yazısının devamında şunları aktardı:

İşte hem DEVA kulislerinde konuşulan sözlerini hem de bu “istifa” ihtimalini sormak için Mustafa Yeneroğlu’nu aradım. Açıkçası çok yorum yapmak istemedi ve şunu demekle yetindi:

“Bu konuda DEVA Partisi’nin pozisyonu neyse benim pozisyonum da odur.”

Saadet Partisi’nden BTP Lideri Baş’ın Millet İttifakı iddiasına yanıt