Brezilya’daki şiddetli yağışlar 126 kişiyi öldürdü

Yayın tarihi: 3 Haziran 2022 Cuma 5:54 pm - Güncelleme: 3 Haziran 2022 Cuma 5:54 pm

Brezilya’nın çeşitli bölgelerinde etkisini sürdüren yağışlar sonucu sel ve toprak kaymaları oluştu. Yaşanan olaylarda ise 126 kişi hayatını kaybetti.

Pernambuco eyaletinde olumsuz hava koşulları etkisini sürdürüyor. Şiddetli yağışlar sel ve toprak kaymalarına yol açtı. Pernambuco Sosyal Savunma Sekreterliği, bölgede yaşanan sağanak yağışlarının tetiklediği sel baskınları ve toprak kaymaları sonucu 25 Mayıs’tan bu yana 126 kişinin yaşamını yitirdiğini, 2 kişinin de kaybolduğunu duyurdu.

Pernambuco Sosyal Savunma Sekreteri Humberto Freire, arama kurtarma çalışmalarıyla ilgili, “Arama kurtarma çalışmalarının son aşamasına yaklaşıyoruz. Tüm çabalarımızı, mevcut tüm araç ve kaynakları kullanarak kaybolan son iki kişinin yerini tespit etmek için yoğunlaştırıyoruz” açıklaması yaptı.

Afetler sebebiyle şimdiye kadar evlerini terk etmek zorunda kalanların sayısı 9 bin 302’ye çıkarken, bu kişilerin 27 kentteki 111 barınakta kaldığı açıklandı. Ayrıca, acil durum ilan edilen kent sayısının 31’e yükseldiği ve şiddetli yağışlar nedeniyle eyalet çapında 51 kentte hasar meydana geldiği de duyuruldu.

Brezilya’nın doğusunda bulunan Pernambuco eyaletinde geçen haftadan bu yana etkili olan şiddetli yağışlar, eyaletin çeşitli yerlerinde toprak kaymaları ve sel baskınlarına sebep olmuştu.

Brezilya ordusu ‘tansiyon tedavisi’ için 35 bin doz Viagra satın aldı