Brezilya’da kaybolan İngiliz gazetecinin arandığı bölgede insan kalıntıları çıktı

Yayın tarihi: 16 Haziran 2022 Perşembe 8:43 am - Güncelleme: 16 Haziran 2022 Perşembe 8:48 am

Brezilya’da 5 Haziran’dan bu yana haber alınamayan İngiliz gazeteci Dom Philips ve yerli halkları uzmanı Bruno Pereira’nın arandığı bölgede ‘insan kalıntıları’nın bulunduğu açıklandı.

Brezilya’dan İngiliz gazeteci Dom Philips ve yerli halkları uzmanı Bruno Pereira’dan 5 Haziran’dan bu yana haber alınamıyor.

Sputnik’in haberine göre arama çalışmaları sürerken, Brezilya Adalet ve Kamu Güvenliği Bakanı Anderson Torres, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Kısa bir süre önce federal polis, bana ‘kazıların yapıldığı bölgede insan kalıntılarının bulunduğu’ bilgisini verdi” ifadesini kullandı.

Soruşturmayı yürüten görevlilerin basın toplantısı düzenleyeceğini aktaran Torres, bulunan kalıntıların adli tıp tarafından inceleneceğini belirtti.

Brezilya basını, Philips ve Pereira’nın ortadan kaybolması şüphesiyle gözaltına alınan Oseney da Costa de Oliveira ile kardeşi Amarildo da Costa Pereira’nın, gazeteci Philips ile uzman Pereira’yı öldürdüğünü itiraf ettiğini ve kalıntıların bu sayede bulunduğunu yazdı.

SIRAYLA: Dom Philips- Bruno Pereira

TEHDİT EDİLİYORDU

En son 4 Haziran’da Brezilya’nın Kolombiya ve Peru sınırındaki Javari Vadisindeki Itaquai nehrinde görülen Philips’in şahsi eşyalarının bulunduğu açıklanmış, pazartesi günü Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, nehre atılmış insan parçalarının bulunduğunu ve DNA testi yapıldığını açıklamıştı.

Yaklaşık 15 yıldır Brezilya’da çalışan, tecrübeli gazeteci Philips’in, Amazonların korunması hakkında yaptığı çalışmalar nedeniyle daha önce tehdit edildiği biliniyordu.

8 gündür gözaltında tutulan 16 gazeteci tutuklandı