Brezilya’da çeteye baskın yapan polis katliam yaptı

Yayın tarihi: 22 Temmuz 2022 Cuma 9:31 am - Güncelleme: 22 Temmuz 2022 Cuma 9:31 am

Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde polisin uyuşturucu çetelerine yönelik baskınında en az 18 kişi hayatını kaybetti. Polisin adeta katliam yapması ülkede büyük tepki topladı.

Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde uyuşturucu çetelerine yönelik polis baskınında en az 18 kişinin hayatını kaybetmesi ülkede büyük tepkiye yol açtı.

Mahallelere sık sık düzenlediği baskınlardaki şiddet nedeniyle uzun süredir tepki çeken Brezilya polisi, 400’den fazla görevli, 4 askeri helikopter ve zırhlı araçlarla Rio’nun bazı yoksul semtlerinde operasyon başlattı. Complexo do Alemao mahallesindeki baskında biri polis en az 18 kişi hayatını kaybetti. Yetkililer, ölen 16 kişinin organize suç örgütü üyesi olduğunu belirtti.

Mahallelerde yaşayanlar ise basına, polisin ayrım gözetmeden herkese ateş açtığını söyledi. Bir kadın “İçeride katliam yaptılar” dedi. Bir görgü tanığı da vurulan kişilere yardım etmeye çalışanların tutuklandığını anlattı.

Geçen sene Mayıs ayında Rio de Janeiro’da 20’den fazla kişinin öldüğü polis baskını da insan hakkı ihlali suçlamalarına yol açmıştı. Devlet Başkanı Jair Bolsonaro ise suç örgütlerini hedef aldıklarını söyleyerek operasyonları savunmuştu.

Brezilya’da anestezi uzmanı doğum yapan kadına ameliyat sırasında tecavüz etti