Brezilya’da AKP’li iş insanına ait jette 1.3 ton kokain yakalandı

Yayın tarihi: 5 Ağustos 2021 Perşembe 2:30 am - Güncelleme: 15 Ağustos 2022 Pazartesi 9:28 am

İstanbul merkezli ACM Holding’in bir İspanyol’a kiraladığı iş jetinde, Brezilya’da yapılan aramada kokain bulundu. Gazeteci Timur Soykan jetin, Başbakanlığa ait eski TC ATA uçağı olduğunu yazdı. Brezilya Polisi, Sao Paulo, Lopes Havaalanı’nda Şehmuz Özkan’a ait Türk jetine operasyon yaptı. Operasyonda en az 25 bavul dolusu, yüzlerce kilo kokain ele geçirildi. Kiralanan uçağın sahibi Özkan’ın kız kardeşi ve şirketin yönetisi Çiğdem Özkan AKP’den aday adayı.

İş insanı Şehmuz Özkan’a ait ACM Holding’in İspanyol bir kişiye kiraladığı TC-GVA kuyruk tescilli Gulfstream IV tipi uçak önceki gün Riyad’dan 4 Türk mürettebat ile İspanya’nın Malaga şehrine uçtu. Uçak, dün ise Malaga’dan havalanarak Brezilya’ya hareket etti. Brazilya’daki Fortaleza Uluslararası Havaalanı’na bu sabah ulaşan uçağa Gonzalez Valdes adında İspanyol bir yolcu bindi. Uçak tekrar havalandı ve aynı ülkedeki ikinci durağı olan Ribeirao Preto Havalimanı’na indi.

Uçakta, bu havalimanında gümrük muhafaza ekipleri tarafından yapılan aramada 24 valiz içinde uyuşturucu bulundu. Brezilya polisi operasyonu kaydetti. Bu kayıtlarda bavullardan biri İspanyol yolcu Gonzalez Valdes’in önüne açıldığı görülüyor. Brezilya polisi önce Türk kaptana bavulu soruyor, ancak kaptan yolcuya ait kişisel bir bavul olduğunu söyleyince polis, yolcuya yöneliyor. Polis, İspanyol yolcudan bavulu açmasını istiyor. Brezilya polisi açılan bavuldaki toz üzerinde hızlı test uygulamasıyla uyuşturucunun kokain olduğunu söylüyor. İspanyol yolcu Gonzalez Valdes, uçakta bulunan iki pilot ile kabin görevlisi ve teknik personelin gözaltına alındığı öğrenildi. Uçağın bir sonraki sefer noktasının ise Brüksel olduğu ifade edildi. Yakalanan uyuşturucu miktarının 1.304 kilo olduğu öğrenildi.

ŞEHMUZ ÖZKAN KİM?

2019’da kaçakçılık ve yolsuzluk şaibeleri ile kapatılan ve konkordato ilan eden Affan Petrol’ün de sahibi. Bu arada eklemeliyim ki Affan Havacılık AŞ isimli şirket ise vergi borçluları listesinde 2019 yılında 1 milyar 59 milyon TL ilk sırada yer aldı. Şirketin CEO’su Şeyhmuz Özkan’ın kız kardeşi ve ACM’nin yöneticisi bir dönem AKP’den aday adayı olan Çiğdem Özkan.

Brezilya'da uyuşturucu yakalanan Türk özel uçağın sahibi kim

İYİ PARTİLİ KIDIK GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞTI

İYİ Parti İBB Meclis Üyesi Ali Kıdık, sosyal medya hesabından kokainin yakalanma görüntülerini paylaştı. Kıdık paylaşımına düştüğü notta “Türk iş jetinde onlarca valiz dolusu kokain yakalandı. Brezilya Fortaleza Havalimanı’ndan Belçika’ya uçacak olan yolcunun olduğu iddia edilen kokainlere el konuldu. Yolcu ve pilotlar gözaltına alındı” ifadelerini kullandı.

‘İÇİNDE KOKAİN YAKALANAN JET, BAŞBAKANLIĞA AİT ESKİ TC ATA UÇAĞI’

Gazeteci Timur Soykan da söz konusu jetin Başbakanlığa ait eski TC ATA uçağı olduğunu öne sürdü. Soykan paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Brezilya’da içinde valizler dolusu kokain yakalanan Türk jeti, eskiden çok meşhur olan Başbakanlığa ait TC ATA uçağı. Adı daha sonra değiştirilip TC GVA yapılmış ve satılmıştı.”

ŞİRKETTEN AÇIKLAMA: KONTROL SORUMLULUĞU TAMAMEN HAVALİMANI OTORİTESİNDE

ACM Havacılık’tan İspanya vatandaşı bir kişiye kiraladıkları uçakta, Brezilya’da yapılan aramalarda uyuşturucu bulunmasıyla ilgili yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, “ACM Havayolları’na ait ticari hava taşımacılığı yapan TC-GVA tescilli uçağımız 4 Ağustos’ta Brezilya Ribeirao Preto Havalimanı’ndan Belçika Brüksel Havalimanı’na uçuş gerçekleştirmek için İspanya pasaportuna sahip yolcu tarafından kiralanmıştır. Brezilya Ribeirao Preto Havalimanı’nda gümrük kontrol noktası olmadığından yine Brezilya Fortaleza Havalimanı’na gümrük çıkışı için inişi gerçekleştirmiştir. Takiben uçağın Belçika Brüksel Havalimanı’na kalkış için hazırlıkları yapıldığı esnada uçağı kiralayan İspanya pasaportuna sahip yolcuya ait şahsi bavullarda, Brezilya güvenlik güçleri tarafından yapılan arama sonucu uyuşturucu madde bulunmuştur. Söz konusu müşteri ve şahsi eşyalarının şirketimiz ve uçuş ekibimiz ile hiçbir ilgisi olmadığı ve yolcu eşyalarının kontrol sorumluluğunun tamamen havalimanı otoritesinde olduğu ve hukuki sürecin tamamlanmasına müteakip uçuş ekibimiz ve uçağımızın en kısa sürede Türkiye’ye geleceği tüm kamuoyuna saygı ile duyurulur” denildi.