Brezilya’da 1.3 ton kokain ele geçirilen uçağın sahibi serbest!

Yayın tarihi: 30 Aralık 2021 Perşembe 11:53 pm - Güncelleme: 31 Aralık 2021 Cuma 11:01 am

Brezilya’da 1 ton 304 kilo kokainle yakalanan, TC-GVA uçağının sahibi  Şeyhmus Özkan göz altına alındıktan sonra serbest bırakıldı. Yakınları Özkan’ı alkışlarla karşılarken İçişleri Bakanlığı’nın konuyla ilgili sessiz kalması da dikkat çekti.

Odatv’den Uğur Can Biçer’in haberine göre ACM Airlines Özel Havacılık Şirketine ait TC-GVA numaralı jet tipi uçakta geçen ağustosta 24 adet bavul içerisinde 1 ton 304 kilo kokain ele geçirildi.

Operasyon yapılan Diyarbakırlı iş adamı Şeyhmus Özkan’a ait uçak, Özal döneminde satın alınmış ve 2016 yılında satılana kadar devlet büyükleri tarafından kullanılmıştı.

Yaşanan gelişmelerin ardından uçağın pilotu Veli Demir’in suçlamalardan beraat ederek Türkiye’ye döndü.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri şirketin İstanbul’daki merkezine ve yöneticilerine operasyon düzenledi. Operasyonda şirketin sahibi Şeyhmus Özkan, Leyla Ö., Ali Burak B., Fatih Rasim B., Bekir Koray Ö. ve Nesime Özlem B. gözaltına alındı. 7 şüphelinin emniyette işlemleri tamamlandıktan sonra mahkemeye sevk edildi.

Yurda dönen pilot Veli Demir, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında,  geçen pazar günü İstanbul Havalimanı’nda ülkeye giriş yaptıktan sonra gözaltına alındı.

Pilot Veli Demir adliyedeki işlemlerinin ardından da çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Geçtiğimiz saatlerde yaşanan gelişmeye göre ACM Holding sahibi Şeyhmus Özkan ve çalışanları serbest kaldı.

 

ALKIŞLARLA KARŞILANDI

Özkan’ın serbest bırakılma görüntülerinde yakınları ‘Zafer inananlarındır’ deyip alkışlayarak sevinç gösterisinde bulunuyorlar.  Özkan’ın devlet görevlileri ve “uyuşturucu satanların bacaklarını kırın” diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile de yan yana fotoğrafı bulunuyor.

SOSYAL MEDYASI AKTİFLEŞTİ

Uyuşturucu yakalanan uçağın sahibi Şeyhmus Özkan’ın Instagram hesabı bir anda aktifleşti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve iş insanı Ethem Sancak’ın Şeyhmus Özkan ile birlikte olan fotoğrafları ve videoları sosyal medya hesabından fotoğraflar paylaşıldı.