Brezilya ve Yunanistan’da sel felaketleri! Çok sayıda can kaybı var

Yayın tarihi: 7 Eylül 2023 Perşembe 12:01 pm - Güncelleme: 7 Eylül 2023 Perşembe 12:01 pm

Şiddetli yağışların neden olduğu sel felaketleri can almaya devam ediyor. Brezilya’da selde hayatını kaybedenlerin sayısı 36’ya, Yunanistan’da ise 3’e yükseldi.

Dünyanın farklı coğrafyalarında şiddetli yağışların yol açtığı sel felaketlerinden can kaybı yaşanıyor.

Brezilya’nın güneyindeki Rio Grande do Sul eyaleti valisi Eduardo Leite, şiddetli yağışların yol açtığı selde can kaybının 36’ya yükseldiğini açıkladı. Acil kurtarma operasyonlarının başlatıldığı eyalette binden fazla kişinin ise evlerinin çatısında kurtarılmayı beklediğini kaydetti.

5 BİN KİŞİ EVİNİ TERK ETTİ

Eyalette acil durum ilan edilirken, Pazartesi gününden bu yana etkili olan selden 52 bin kişi ile 70 kasabanın etkilendiği açıklanırken, 5 bin 300’den fazla kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.

YUNANİSTAN’DA CAN KAYBI  3 OLDU

Yunanistan’da Daniel Fırtınası’nın yol açtığı şiddetli yağışın ardından meydana gelen selde Karditsa’ya bağlı Ellinopirgos köyünde sel sularında sürüklenen 82 yaşındaki bir adamın ölü bulunmasıyla hayatını kaybedenlerin sayısı 3’e yükseldi.

Meteorolojiye göre, ülkenin orta kesimindeki Teselya bölgesinde son 48 saatte şiddetli su baskınları meydana geldi. Selden en çok etkilenen şehirlerden biri olan Volos’ta su, internet ve elektrik kesintileri ise devam ediyor. Pazartesi gününden bu yana etkili olan Daniel Fırtınası nedeniyle bir köprü yıkılırken, elektrik direkleri devrildi. Cadde ve sokaklar sular altında kaldı, onlarca araç sel sularında sürüklendi. Fırtınanın akşam saatlerine kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor.

Kırklareli’de sel felaketi! Kaybolan kişinin aranmasına devam ediliyor