Bolsonaro’dan gazetecilere: Kovid-19’u atletik yapım sayesinde yendim, siz şişkoların kurtulma şansı az

Yayın tarihi: 25 Ağustos 2020 Salı 11:52 am - Güncelleme: 25 Ağustos 2020 Salı 11:55 am

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro atletik yapısı sayesinde Kovid-19 kolayca atlattığını söyledi. Ardından gazetecileri hedef alan Bolsonaro, “Ancak sizden bir şişko bu virüse yakalanırsa kurtulma şansı çok az. Siz sadece sinsice kaleminizi nasıl kullanacağınızı biliyorsunuz” diyerek gazetecilere yüklendi.

Önceki gün kendisine yolsuzluk ile ilgili soru soran bir gazeteciye, “Senin yüzünü dağıtmak istiyorum” diyen Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, yine gazetecilere saldırdı. ‘Brezilya Kovid-19’u yeniyor’ etkinliğinde konuşan Bolsonaro, gazetecileri ‘kötü niyetli’ ve ‘ahlaksız’ olmakla suçladı.

‘SADECE SİNSİCE KALEMİNİZİ KULLANMAYI BİLİYORSUNUZ’

Temmuz ayında yeni tip koronavirüse yakalanan aşırı sağcı lider, askerlik geçmişi sayesinde atletik olduğu için hastalığı kolayca atlattığını belirterek, gazetecilere “Ancak sizden bir şişko bu virüse yakalanırsa kurtulma şansı çok az. Siz sadece sinsice kaleminizi nasıl kullanacağınızı biliyorsunuz” dedi.

Önceki gün bir gazetecinin Bolsonaro’ya eşinin banka hesabına Rio de Janeiro suç dünyasıyla bağlantıları olan eski bir polisin para aktardığı iddialarıyla ilgili bir sorunun sormasının ardından geldi. Bolsonaro, düzenlediği basın toplantısında kendisine soru soran O Globo muhabirine, “Aslında yapmak istediğim senin suratını dağıtmak, oldu mu?” diye yanıt vermişti. Brezilya basınının iddialarına göre 2011 ile 2017 arasında Brezilya First Lady’sinin hesabına en az 89 bin Brezilya reali para aktarıldı.

Söz konusu etkinliği sıtma ilacı hidrosiklorokini övmek için de kullanan Bolsonaro, “Brezilya’da binlerce hayatı kurtardınız” diyerek kendisi gibi Kovid-19’a karşı hidrosiklorokini savunan doktorları da övdü. Kendisinin hidrosiklorokin sayesinde kurtulduğunu defalarca dile getiren Bolsonaro, “Hidrosiklorokin politize edilmemiş olsaydı, çok daha fazla hayat kurtarılabilirdi” ifadelerini kullandı.