Brent petrolde sert düşüş!

Yayın tarihi: 15 Mart 2022 Salı 4:18 pm - Güncelleme: 15 Mart 2022 Salı 4:18 pm

Rusya ile Ukrayna arasındaki görüşmelerden gelen olumlu mesajların etkisiyle petrol fiyatlarında sert düşüş yaşandı. Dünün ardından petrol fiyatları bugün de yüzde 7’nin üzerinde değer kaybederek 97.50 dolara düştü.

Rusya ile Ukrayna arasında ateşkes görüşmelerinin devam etmesi ve iyimser mesajlar verilmesi, Çin’in COVID-19 salgını karşısında katı tedbirlere başvurmasının petrol talebinde artışı yavaşlatacağı beklentileri petrol fiyatlarını 2 haftanın en düşük seviyesine indirdi. Kademeli düşüş devam ederken gün ortasında brent petrolün varil fiyatı 100 doların altına çekildi.

ICE’de Mayıs vadeli Brent petrolünün varil fiyatı 9 dolar düşerek 97,50 dolar seviyesine kadar geriledi

Benzin ve motorine indirim geliyor! İşte LPG, motorin ve benzin fiyatları

NYMEX’de Batı Teksas petrolünün varil fiyatı 1 Mart’tan bu yana ilk kez 100 dolar seviyesinin altına inerek 93 dolar seviyesini gördü.

Ancak analistler petrol fiyatlarındaki gerilemeye temkinli yaklaşıyorlar. Bir ateşkes ilan edilse bile Batı’nın Rusya’dan enerji ve petrol ithalatını sınırlayacak tedbirler almaya devam etme eğiliminde olduğuna dikkat çeken analistler, Rus petrolünün piyasaya erişiminin azaltılmasını ikame edecek bir arz gündeme gelmediği sürece fiyatların yüksek kalacağını vurguluyorlar.