Brent petrol fiyatı düştü ama AKP iktidarı gözünü kapadı

Yayın tarihi: 7 Nisan 2022 Perşembe 1:43 pm - Güncelleme: 7 Nisan 2022 Perşembe 1:43 pm

Brent petrolün varili 100 dolar bandına kadar geriledi. Türkiye’de Brent petrolün artması nedeniyle zamlanan akaryakıt fiyatlarında ise bir değişim yaşanmadı.

Rusya Ukrayna savaşının ardından hızlı bir yükseliş yaşayan Brent Petrol 139 dolara kadar yükselmişti. Tarafların görüşmelerinden gelen olumlu mesajların ardından Brent petrol fiyatlarında sert düşüşler yaşanmıştı. 6 Nisan Çarşamba günü 108 dolara kadar çıkan Brent petrolün varil fiyatı, 7 Nisan Perşembe günü 100 dolara kadar geriledi. Brent petrolün artışının ardından Türkiye’de akaryakıt fiyatlarında hızlı yükselişler yaşanmıştı. Ancak düşen Brent petrol fiyatlarının ardından Akaryakıt fiyatlarında her hangi bir indirim yapılmadı.

Fiyatlar, IEA’nın Rusya-Ukrayna Savaşı nedeniyle küresel petrol piyasalarında yaşanabilecek tedarik sıkıntılarını gidermeye yönelik güvence vermek amacıyla acil durum rezervlerinden 120 milyon varil petrolü daha kullanıma açacağını açıklamasının ardından düştü. Brent petrol an itibarıyla 102 dolardan işlem görüyor.

 

Motorin ve benzine dev zam!