‘Bozkurt’ sembolü hakkında Rus kanalında tartışma…’Avrasya kurdu Rusya’ya uğur getirdi’

Yayın tarihi: 26 Haziran 2020 Cuma 10:31 pm - Güncelleme: 26 Haziran 2020 Cuma 10:31 pm

Rus televizyon kanalı Ren TV, ‘Türklüğün simgesi’ olarak bilinen “Bozkurt”un Rusların da “kahramanı” olduğunu iddia etti.

Rus televizyon kanalı Ren TV, “Türklüğün simgesi” olarak bilinen “Bozkurt”un Rusların da “kahramanı” olduğuna işaret etti.

Rus ulusal televizyon kanalı REN TV, Türkler ve Türklüğün sembolü olarak tanımlanan kurtların, Rus halkının da kahramanı olduğunu öne sürdü.

Odatv’nin haberine göre; “Kızıl Ajan” olarak tanınan Anna Çapman’ın sunduğu “Çapman’ın Sırları” adlı programda kurtların, Ruslar’ın da sevdiği bir hayvan olduğu vurgulandı. Programda konuşan Rus tarihçi İgor İvanişko, eski dönemlerde Güney Slav halklarındaki gelenek görenekleri anlatarak, “Güney Slav kavimlerinde bebek doğarken ebe dışarı çıkararak şöyle haykırıyordu: Dişi kurt, yavru kurdu doğurdu!” şeklinde yorumladı.

‘KURT KURTARIYOR İŞTE’

Televizyon da “Bir çok Rus masallarında kahramanı, kurt kurtarıyor işte…” diye anlatıyor.

Rus siyasi uzman Pavel Zarifullin de bu görüşü destekleyerek, “İvan Tsareviç i Serıy Volk” (İvan Tsareviç ve Bozkurt) masalına göz atalım. İvan Tsareviç bozkurtun yanına geliyor. Bozkurt, ona hamilik yapıyor, atını veriyor, destekliyor. Rus masalarında Bozkurt bir Tanrı! diye kurdun önemli yardımlarını anlatıyor.

REN TV televizyonu, Rusya’da gerçekleştirilen 2018 FIFA Dünya Kupası’nın resmi maskotu “Zabivaka”yı da hatırlatıyor.

Rusça, “Golcü” anlamındaki “Zabivaka” adındaki maskot, kahverengi ve beyaz kürklü bir antropomorfik Avrasya kurdu olmakta.

Dik Gazete’den Fuad Safarov’un haberine göre Rus televizyonunun yorumuna göre, “Kurdun resmi maskot olarak seçilmesi, Rusya’ya çok uğur getirdi. Şöyle ki söz konusu Dünya Kupası, çok iyi şekilde gerçekleştirildi.”

Bu arada, programı sunan Çapman, 2010’da “Rusya adına ajanlık yaptığı” iddiasıyla ABD’nin New York kentinde yakalanmış ve daha sonra Rusya’ya iade edilmişti.