Bozkurt dövmesi yaptıran Mesut Özil’in ödülü elinden alınabilir

Yayın tarihi: 25 Temmuz 2023 Salı 3:53 pm - Güncelleme: 25 Temmuz 2023 Salı 3:53 pm

Alman milli takımının eski yıldızı Mesut Özil’in üç hilalli bozkurtlu dövmesi Anayasayı Koruma Dairesi tarafından aşırı sağcı bir sembol olarak tanındığı gerekçesiyle futbolculunun Gümüş Defne Yaprağı Ödülü’nün geri alınması gündeme geldi.

Futbolcu Mesut Özil’in geçtiğimiz günlerde sosyal medyada paylaştığı fotoğraftaki üç hilal ve bozkurtlu dövmesi dikkat çekmiş, Almanya’da tartışmalara sebep olmuştu.

Alman medyası, Özil’in yaptırdığı dövmenin aşırı sağı temsil ettiğini ve ‘Bozkurt’ sembolünün Alman Anayasayı Koruma Dairesi tarafından aşırı sağcı bir sembol olarak tanındığını ifade etti. Tartışmaların büyümesiyle Özil’in ödülünün geri alınması gündeme geldi.

Federal Meclis Spor Komitesi Başkan Yardımcısı Milletvekili Philip Krmer de yaptığı açıklamada, “Mesut Özil’e verilen Gümüş Defne Yaprağı ödülü, sadece en iyi atletik performansı değil, aynı zamanda özel bir karakter uygunluğunu da gerektiriyor. Dövme yaptırarak bozkurtlara açıkça destek vermek, bu karakter özelliğiyle çelişir. Bu nedenle mümkünse Özil’e verilen ödül geri çekilmelidir“ dedi.

Özil, 2018 yılında AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la Londra’da yaptığı görüşme ve çektirdiği fotoğraf nedeniyle Alman milli takımı kadrosundan çıkarılmıştı.

Mesut Özil’in üç hilalli bozkurtlu yeni dövmesi Almanya’da gündem oldu