Bozdağ’dan Almanya’ya Kavala tepkisi

Yayın tarihi: 29 Nisan 2022 Cuma 5:58 pm - Güncelleme: 29 Nisan 2022 Cuma 8:53 pm

Almanya, iş insanı Osman Kavala’ya Gezi Davası’nda verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası nedeniyle ilgili görüşmek için Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi’ni Dışişleri Bakanlığı’na davet etti. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, davetin ardından Almanya’ya tepki gösterdi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Gezi Davası karar duruşmasında Osman Kavala, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Tüm dünyadan karara yönelik tepkiler büyürken Almanya, konu hakkında görüşmek için Berlin Büyükelçisi’ni Dışişleri Bakanlığı’na çağırdı. Bozdağ, sosyal medya hesabından konu hakkında yaptığı açıklamada Almanya’ya yönelik, “Almanya dahil hiçbir ülkenin Türkiye’nin içişlerine müdahale girişimi hakkı da haddi de değildir.” ifadelerini kullandı.

BOZDAĞ: ALMANYA’NIN HADDİ DEĞİL

Berlin Büyükelçisi’ni Dışişleri Bakanlığı’na davet edilmesinin ardından Bozdağ, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ” Ülkemizde görülmekte olan bir dava ile ilgili Berlin Büyükelçimizin Almanya Dışişleri Bakanlığı’na çağrılması, Türkiye’nin içişlerine açık bir müdahale girişimidir. Almanya dahil hiçbir ülkenin Türkiye’nin içişlerine müdahale girişimi hakkı da haddi de değildir.” ifadelerini kullandı.

Ülkemizde görülmekte olan bir dava ile ilgili Berlin Büyükelçimizin Almanya Dışişleri Bakanlığı’na çağrılması, Türkiye’nin içişlerine açık bir müdahale girişimidir.

Almanya dahil hiçbir ülkenin Türkiye’nin içişlerine müdahale girişimi hakkı da haddi de değildir.

— Bekir Bozdağ (@bybekirbozdag) April 29, 2022

Gezi Davası kararını eleştiren AKP’li eski vekilin vali eşi merkeze çekildi