Bozdağ Meclis konuşmasını unutup FETÖ eleştirisi yaptı

Yayın tarihi: 8 Nisan 2022 Cuma 11:45 am - Güncelleme: 8 Nisan 2022 Cuma 12:26 pm

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, FETÖ’yle 15 Temmuz öncesi en cesur mücadeleyi yargının verdiğini belirterek, “Türkiye’de FETÖ’nün belini kıran ilk adım nedir?’ diye sorarsanız şahsi görüşüm; 12 Ekim 2014’deki Hakimler Savcılar Kurulu (HSK) seçimini Yargıda Birlik’in çıkardığı adayların kazanmış olmasıdır” dedi. Bozdağ’ın bu sözleri akıllara FETÖ’yü savunduğu sözleri getirdi.

FETÖ’nün aktif olduğu dönemde AKP içerisinde FETÖ lideri Fetullah Güven’i sık sık öven Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AKP’nin FETÖ ile mücadele ettiğini ileri sürerek, yargıda en büyük adımın HSK seçimleri, döneminde atıldığını savundu.

Yargıda Birlik Derneği’nin iftar programında konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ şu ifadeleri kullandı: “FETÖ’yle 15 Temmuz öncesi en cesur mücadeleyi yargı verdi. Bu mücadeleyi, Yargıda Birlik Derneği’nin mensupları verdi. ‘Türkiye’de FETÖ’nün belini kıran ilk adım nedir?’ diye sorarsanız şahsi görüşüm, 12 Ekim 2014’deki HSK seçimini Yargıda Birlik’in çıkardığı adayların kazanmış olmasıdır. 12 Ekim bu açıdan Türk milletinin ve devletinin bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğü demokrasimizin mevcudiyeti ve geleceği bakımından tarihi bir dönüm noktasıdır. Acaba o gün seçim kaybedilmiş olsaydı, Türkiye’de neler olur, neler yaşanırdı? Türk yargısının bağımsızlığı ve tarafsızlığının, FETÖ’nün yargıya sızması ve yargıdaki işgaliyle ortadan kalkma noktasına geldiğini de hep beraber gördük. Esasında, Yargıda Birlik ortaya koyduğu misyonla yargıyı işgal eden o ihanet şebekelerinin işgaline son vererek yargının bağımsızlığını ve tarafsızlığını yeniden tesis ve tahkim konusunda önemli bir vazifeyi de ifa etmiştir. 15 Temmuz’u hep beraber yaşadık. O gün Türkiye’de tarih yeniden şekillendi.”

BOZDAĞ GEÇMİŞİNİ UNUTTU

Bozdağ’ın bu sözleri geçmişte sarf ettiği sözleri getirdi. Meclis’te FETÖ lideri Gülen’in sorun olacağı konusunda uyarılar yapan muhalefetin ardından kürsüye çıkan Bozdağ şunları demişti: “Kişilerin haklarına saygısızlık yapılıyor. Bu savunmalar burada değil mahkeme salonlarında yapılmalı. Fetullah Gülen bu ülkenin yetiştirdiği değerli bir kıymettir. Değerli bir insandır, bilge bir insandır. Hizmet yapıyor. Her şeyi de açık.”