Boynuz darbesiyle bacağı altı yerden kırılan vatandaş: İnekten dayak yedim

Yayın tarihi: 1 Şubat 2022 Salı 1:01 pm - Güncelleme: 1 Şubat 2022 Salı 1:01 pm

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde kavga eden köpek ve ineğini ayırmak isteyen Abdüllatif Zengin adlı vatandaş, kafasından ve bacağından yaralandı. Zengin olayı “İnekten dayak yedim” diyerek anlattı.

İndependent Türkçe’den Veysi Polat’ın haberine göre; Olay, geçen hafta Kızıltepe’nin Aşağıazıklı Köyü’nde meydana geldi. Çiftlikte köpek ve inek besleyen Abdüllatif Zengin adlı vatandaş, kar yağışı nedeniyle köpeğini ahıra alınca kavgaya tutuşan iki hayvanının arasında kaldı. İneğin boynuz darbesi sonucu alnı yarılan ve sol bacağı altı yerden kırılan Zengin, kaldırıldığı Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

“İNEKTEN DAYAK YEDİM”

Köpek ve ineğin kavgasına müdahale etmeye çalışırken zararlı çıkan Zengin, “Ahırdaki gebe ineğimiz ses yapınca kapı açıp içeri girdik. O anda köpek de içeri girdi. Sanırım inek korktu ve bize saldırmaya başladı. O an köpek de ona saldırdı. İneğin boynuz darbesiyle bir kenara savruldum. İkisi kavgaya devam edince müdahale etmeye çalıştım. Köpeği kucağıma aldığım sırada çifte darbesine maruz kaldım. Sol diz altımda 6 yerde kırık var, alnıma da 5 dikiş atıldı. İnekten dayak yedik yani.” dedi.

Ameliyat edilip ayağına platin takılacak olan Zengin, çiftliğe döner dönmez köpeği bakımevine vereceğini, ineğini de satacağını söyledi.

Donmaktan kurtarılan 63 yavru köpek yeni yuvasında