Böyle dolandırıcılık görülmedi! 5 yıldızlı otelde tek kuruş ödemeden 2 yıl konakladı

Yayın tarihi: 22 Haziran 2023 Perşembe 4:58 pm - Güncelleme: 22 Haziran 2023 Perşembe 10:27 pm

Hindistan’da Ankuş Dutta isimli kişi ülkenin lüks otellerinden birinde 2 yıl boyunca hiç para vermeden kaldı ve bu durumdan kimsenin haberi olmadı. Dutta’nın çalışanlarla işbirliği yaparak oteli 70 bin dolar dolandırdığı ortaya çıktı.

Hindistan, ülkenin en lüks ve pahalı otellerinden Roseate House’da yaklaşık 2 yıl hiç para vermeden kalan Ankuş Dutta isimli adamı konuşuyor. Hindistan basınının aktardığı bilgilere göre Dutta, Yeni Delhi’deki lüks otelde tam 603 gün tek kuruş para vermeden kaldı ve kimse bunu fark etmedi. Dutta’nın tek gece için rezervasyon yaptırdıktan sonra her türlü konfora sahip odada günlerce kaldığı ve lüks otelin olanaklarından faydalandığı belirtildi. Indian Express gazetesinin haberine göre; 30 Mayıs 2019’da otele giriş yapan dolandırıcı 22 Ocak 2022’de tek kuruş ödemeden otelden ayrıldı.

ÇALIŞANLARDAN YARDIM ALMIŞ

Yaklaşık 2 yılın sonunda otel yönetimi, adamın ödeme yapmadığını fark etti ve durumu polise bildirdi. Dolandırıcılığın hesaplarda yapılan incelemelerde tesadüfen fark edildiği aktarıldı. Dutta’nın oteldeki çalışanlardan bazılarıyla iş birliği yaparak aylarca yakalanmadığı öğrenildi. Haberlere göre, diğer müşterilerin hesapları sürekli olarak adama aitmiş gibi gösterildi.

70 BİN DOLAR BORÇLANDI

Şimdi Dutta’nın otele 70 bin dolarlık (1 milyon 700 bin TL) borcunu ödemesi gerekiyor. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

MİT’çiyim deyip vatandaşı dolandıran adamın ‘oğlunun çantası’ndan tabanca, elmas ve sahte çek çıktı