‘Boykot, iktidarı değil Cumhuriyet’i gömer!’

Yayın tarihi: 4 Ocak 2019 Cuma 7:49 pm - Güncelleme: 4 Ocak 2019 Cuma 11:26 pm

Tele 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ile Prof. Dr. Emre Kongar, ’18 Dakika’ programında bu akşam, 31 Mart Yerel Seçimleri ile ilgili sosyal medya üzerinden yayılan boykot çağrılarını değerlendirdi.

Boykot çağrılarının bir karşılığının olmadığını değerlendir belirten Yanardağ, “Öfkeyle ve kızgınlıkla verilecek bir karar, tek başına bir parti iktidarını değil, Cumhuriyet’i gömecektir” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu yetersiz bulanların, yönetimin değişmesi için CHP’nin yenilgi almasını isteyenlerin, böylesi bir öfke sonucu sosyal medyada boykot çağrıları yaptığını vurgulayan Prof. Dr. Emre Kongar, “Sosyal medyada seçimlerin boykot edileceği iddialarında bulunuluyor, adeta kampanya yürütülüyor. Bu kampanya kendilerini CHP seçmeni olduklarını iddia eden ama mevcut CHP yönetimi CHP’nin başında olduğu sürece, bugüne kadar yapılan hatalardan dolayı biz sandığa gitmeyeceğiz oy vermeyeceğiz diyorlar. Siz iktidara kızacaksınız. AKP iktidarına kızdığınız için muhalefeti gömeceksiniz. Bu mantıklı, anlaşılabilir bir durum değil” dedi.

BİREYSEL ANLAMDA BOYKOT İKTİDARA YARAR

Sözlerinde Tele 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın ABC Gazetesi’nde yer alan ‘Yerel seçim bir kurtuluş olur mu?‘ başlıklı yazısından alıntı yapan Kongar sözlerine şöyle devam etti: “Parti bazında boykotun bir anlamı olabilir, bireysel bazda boykotun hiçbir anlamı olmaz, hatta iktidara yararı olur. Mesele artık adaylar meselesi değildir, Türkiye’deki iki yüzlülük, batılılaşma, uygarlaşma, demokratikleşme muharebelerinden biri yapılmaktadır, çözüm sonuna kadar sandıkta Cumhuriyet’i savunmaktır”.

FELAKETİN ÖNLENEBİLMESİ İÇİN SON FIRSAT OLABİLİR

Türkiye’nin bir felakete sürüklendiğini ve bunu önlemek için 31 Mart’ın son fırsat olabileceğinin altını çizen Yanardağ ise, “Eleştiriniz her ne olursa olsun, bu seçimde kimin kazanacağından çok kimin kaybedeceği önemli. Kazanan aday vs. hiçbir önemi yok. Bu seçim iki büyük gücün karşı karşıya gelecek bir hesaplaşma olacak. Dört yıl boyunca önümüze tekrar bir sandık gelmeyecek. Yeni rejimin inşa süreci bu. Türkiye’nin felakete doğru sürüklenişinin önlenilmesi için son fırsat olabilir. Eğer iyi değerlendirilmezse, asıl büyük fotoğrafı görmeyip küçük bir ayrıntıya takılıp kızgınlıkla, öfkeyle verilecek bir karar, bir parti iktidarını değil Cumhuriyeti gömecektir” dedi.