Boşanmak üzere olduğu eşini bıçaklayan sanıktan mahkemede tehdit

Yayın tarihi: 29 Kasım 2022 Salı 10:13 am - Güncelleme: 29 Kasım 2022 Salı 2:46 pm

Boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından 18 farklı yerinden bıçaklanarak yaralanan kadın, mahkemede sanık tarafından tehdit edildi. Eşine şiddet uygulayan Ahmet Ç., “Yakınlarım hakkımı savunacak” ifadesini kullandı.

Kayseri’de boşanma aşamasında olduğu eşi F.Ç.’yi 18 farklı yerinden bıçaklayarak yaralayan Ahmet Ç., duruşmada şoke eden bir savunma yaptı. Ahmet Ç., eşine “Ben bu kadın için 100 bin lira harcadım. Ben ceza alsam bile yakınlarım hakkımı savunacak” tehdidinde bulundu.
Kayseri 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu yargılanan Ahmet Ç. ile eşinin şiddetine uğrayan F.Ç hazır bulundu.

Duruşma savcısı, Ahmet Ç. hakkında mütalaasını açıkladı. Savcı, Ahmet Ç.’nin ‘eşi kasten öldürmeye teşebbüs etme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

Mahkemeye 10 sayfalık dilekçe sunan sanık Ahmet Ç., kadını suçlayarak kendini savundu. Çakır, “Ben bu kadın için 100 bin lira harcadım. Ben ceza alsam bile yakınlarım hakkımı savunacak” diye konuştu.

Şiddete maruz kalan F.Ç, “Olay günü bana 5 bin liramı verdi. ‘Telefonu getiriyorum, 5 dakika bekle’ dedi. Yakamı tuttu. 18 yerimden bıçakladı. ‘Seni öldüreceğim, artık takatim kalmadı’ dedi. Bana iftira attı. Kendini aldattığımı iddia etti. Söylediği kimseyi tanımıyorum” ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti sanığın raporunun tekrar alınması yönündeki talebini reddetti. Duruşma eksiklerin giderilmesi için ertelendi.

NE OLMUŞTU?

Olay, geçen yıl 24 Aralık’ta Kayseri’nin Melikgazi ilçesine bağlı İldem Fatih Mahallesi, Vatan 1 Sokak’ta yaşandı. İşe gitmek için evden ayrılan F.Ç., yaklaşık bir yıl önce evlendiği boşanma aşamasındaki Ahmet Ç. ile sokakta karşılaştı.

Çıkan tartışmada Ahmet Ç., F.Ç’yi 18 bıçak darbesiyle ağır yaraladı. F.Ç hastaneye kaldırılırken, gözaltına alınan Ahmet Ç. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

10 gün hastanede tedavi olan F.Ç. ise taburcu edildi.

Kadın akademisyenin odasını basıp tehditler savuran profesör serbest