Boşanma aşamasında olduğu kadına kurşun yağdıran sanık: 10 yıl boyunca aldattım

Yayın tarihi: 4 Mart 2020 Çarşamba 4:38 pm - Güncelleme: 4 Mart 2020 Çarşamba 4:38 pm

Boşanma aşamasında olduğu eşi Ayşegül Cora’ya sokak ortasında kurşun yağdırdıktan sonra tutuklanan ve “Kasten öldürmeye teşebbüs” suçlamasıyla yargılanan Hasan Cora, savunmasında kendisine iftira atıldığını öne sürerek, eşini 10 yıl boyunca aldattığını söyledi.

5 Haziran 2019’da İstanbul’un Bahçelievler ilçesinin Yenibosna semtinde boşanma aşamasında olduğu eşi Ayşegül Cora’yı 6 kurşunla ağır yaralayan ve eşinin kaldırıldığı hastaneye belinde silahla gittiği sırada polisin dikkati sayesinden yakalanarak tutuklanan Hasan Cora, 3. kez hakim karşısına çıktı.

İFTİRA ATILDIĞINI ÖNE SÜRDÜ

Independent Türkçe’den Can Bursalı’nın haberine göre, Duruşmadan önce yazılı savunmasını mahkemeye gönderen ve “Allah onu bize bağışladı. Allah göstermesin eşime bir şey olsaydı ne çocuklarımın yüzüne bakabilirdim ne de kendimi affedebilirdim” diyen Hasan Cora, mahkemedeki savunmasında, eşinin, çocuklarının ve eşinin ailesinin kendisine iftira attığını ileri sürdü.

EŞİNİ ALDATTIĞI KADINA İŞ YERİ AÇTI

Hasan Cora, eşini 10 yıl boyunca nasıl aldattığını da savunmasında detaylıca anlattı. Eşiyle aralarında bir takım sorunlar olduğunu söyleyen Cora, 10 yıl boyunca başka bir kadınla ilişkisi olduğunu, bu ilişki sırasında, eşini aldattığı kişiye iş yeri açtığını da söyleyen Hasan Cora, Ayşegül Cora’yla birlikte aile terapistine gittiklerini ancak o süreçte de eşini aldatmaya devam ettiğini söyledi.

Ağladığı için savunmasına devam edemeyen Hasan Cora’nın yargılandığı Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Hasan Cora’nın Ayşegül Cora’yı vurduğu anların telefondaki ses kaydının çözümü için bilirkişiye gönderilmesine, cezai ehliyetinin tespiti için Adli Tıp Kurumu’ndan rapor alınmasına karar vererek, bir sonraki duruşmayı 14 Mayıs’a erteledi. Hasan Cora’nın tutukluluk hali devam edecek.