Borsada ‘Süper Bono’ fısıltısı depremi

Yayın tarihi: 8 Haziran 2022 Çarşamba 9:15 pm - Güncelleme: 8 Haziran 2022 Çarşamba 9:15 pm

Borsa İstanbul’da (BIST) bugün kapanışa yaklaşırken satışlar hızlandı. BIST 100 endeksinde kayıp yüzde 4’ü aşarken, bankacılık endeksi yüzde 5,8 düştü. Düşün arkasında ‘süper bono’ söylentisi etkili oldu.

Yurt içi piyasalarda yine olağanüstü hareketlilik yaşandı. Güne 16,85’ten başlayan dolar kuru, 17 lirayı aştı. Güne artıda başlayan Borsa İstanbul’da da kapanışa yakın saatlerde satışlar hızlandı ve BIST 100 endeksi günü yüzde 4’ü aşan kayıpla kapattı. Bankacılık endeksinde düşüş yüzde 5,81’e ulaşırken, tüm endekslerde düşüş görüldü.

Kurdaki artış, enflasyondan korunma arayışı ve ihracat odaklı olarak sanayi hisselerine ilgi kaynaklı olarak Borsa İstanbul’da yükselişleri beraberinde getirirken akşam saatlerindeki sert satışın nedeni merak konusu oldu.

InvestAZ Araştırma Direktörü Dr. Tuğberk Çitilci, kurda yaşanan yükseliş ve borsadaki düşüşü Sözcü’ye anlattı.

Borsa, tarihi haftalık kapanışını gerçekleştirdi

SÜPER BONO DEDİKODUSU

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “bu hükümet faizi artırmayacak indirecek” açıklamasıyla döviz kurlarının tetiklendiğini ve iki gündür yukarı yönlü hareket görüldüğüne işaret eden Çitilci, saat 16.00’dan sonra kurdaki geri çekilme ve borsadaki sert satışların nedeninin ise fısıltı gazetesinde çıkan “süper bono gelecek” söylentisi olduğunu belirtti.

Süper bono ya da yüksek getirili başka bir ürünün gelmesi için henüz çok erken olduğunu düşündüğünü aktaran Çitilci, bu tür bir ürünün kur korumalı mevduata alternatif olacağını, onu devreden çıkaracağını, bunun da henüz zamanı olmadığını söyledi.