Borsada düşüş! Döviz kurları yükselişte

Yayın tarihi: 25 Mayıs 2021 Salı 6:14 pm - Güncelleme: 25 Mayıs 2021 Salı 6:15 pm

Güne 8,40’ın altında başlayan dolar/TL öğleden sonra 8,45’i görürken, avro/TL de 10,35 ile rekor kırdı. Borsada kayıp yüzde 3’ü aşarken, Reuters piyasalardaki hareketi “CHP’nin erken seçim çağrısı ve Sedat Peker’in açıklamalarının siyaseti nasıl etkileyeceğine dair belirsizliğe” bağladı.

Dolar/TL, tarihi zirvesi olan 8.58 seviyesinin hemen altında birkaç haftadır işlem gördüğü 8.3-8.4 bandını bugün belirgin bir şekilde yukarı kırarken bankacılar TL cinsi yatırım araçlarının tamamında belirsizlik nedeniyle sert satışlar görüldüğünü söylediler.

Öğleden sonra belirginleşen satış baskısıyla avro/TL tarihi zirveyi görürken dolar/TL 8.4520’ye kadar yükseldi. BIST 100 endeksinde kayıplar yüzde 3’ü aşarken bankacılık endeksi yüzde 2’nin üzerinde kayıpla işlem görüyor.

Bir bankanın döviz masası işlemcisi, “Sedat Peker videolarının ardından seçim çağrıları ve ‘gündemi değiştirebilecek bir gelişme olur mu acaba’ endişesi bir anda piyasada satış yarattı” dedi.

TL ÇOK HASSAS

Bankacılar TL’nin hem dünyadaki yüksek faiz oranlarına, hem de dolardaki değerlenmeye karşı oldukça hassas bir para birimi olduğuna dikkat çekerken, yabancı yatırımcılar Türkiye piyasalarından uzak durmaya devam ediyorlar.

BIST 100 Endeksi’nde düşüş gün içerisinde yüzde 3’ü aşarken Avro/TL yüzde 1’e yakın yükselişle tüm zamanların zirvesini gördü.