Borsa İstanbul’dan üst fiyat hamlesi

Yayın tarihi: 22 Mart 2021 Pazartesi 12:02 pm - Güncelleme: 22 Mart 2021 Pazartesi 12:02 pm

Borsa İstanbul’dan yapılan açıklamada, üst fiyat limiti oranlarında bugün için yapılan değişiklikler açıklandı.

 

Borsa İstanbul’da yaşanan sert düşüşün ardından iki defa devre kesici sistem devreye girdi. Bu gelişmeler üzerine Borsa İstanbul’dan yapılan açıklamada, “Vadeli İşlem Ve Opsiyon Piyasası’nda (VİOP) işlem gören USD/TL, EUR/TL, RUB/TL VE CNH/TL döviz vadeli işlem sözleşmeleri ile gram/TL altın vadeli işlem sözleşmelerinde uygulanan %10 oranındaki üst fiyat limiti oranları bugün için %20’ye çıkarılmıştır” denildi.

Borsa İstanbul’da işlemler durduruldu! İkinci devre kesici sistemiBorsa İstanbul’da işlemler durduruldu! İkinci devre kesici sistemi

Borsa İstanbul, BIST 100 endeksinde yaşanan dalgalanma sonrası yapılan açıklama şöyle oldu:

“Borsa İstanbul A.Ş. olarak piyasalarımızın etkin, güvenilir ve şeffaf bir ortamda işleyişini teminen borsamız piyasalarında gerçekleştirilen işlemler gözetim faaliyeti kapsamında anlık ve sürekli olarak izlenmekte olup, yatırım kuruluşlarımızın ve yatırımcılarımızın mevzuata uyum konusunda gerekli hassasiyeti göstermeleri önemle rica olunur.

Aksi durumda, usulsüz açığa satış işlemleri başta olmak üzere sermaye piyasası kurulu ve borsamız düzenlemelerine uygun olmayan işlemlere karşı gerekli her türlü tedbirin alınacağı, inceleme ve denetim faaliyetlerinin titizlikle icra edileceği hususları kamuoyuna saygıyla duyurulur”