Bornova’ya yeni arıcılar yetişiyor
3 Mayıs 2022 Salı

Bornova Belediyesi’nin tarımsal kalkınmayı desteklemek amacıyla düzenlediği arıcılık eğitimlerinin üçüncüsünü tamamlandı. Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile gerçekleşen kurslara katılan Bornovalılar, düzenlenen törenle katılım belgelerini aldı. Bornova Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşen organizasyona katılan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Bornova’nın yeni arıcılarına temel arıcılık malzemeleri de hediye etti.
Bornova Belediyesi’nin arıcılığın yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi amacıyla düzenlediği Arıcılık kursu bu yıl 120 kursiyer katıldı. Alanlarında uzman ziraat mühendisleri tarafından eğitimler 13 hafta sürdü. Bornova Belediyesi Kültür Merkezi’nde verilen teorik eğitimlerini tamamlayan kursiyerler belediyenin Kayadibi Mahallesi’nde bulunan arılığında pratik eğitim aldı.
ARICILICIĞA DESTEK
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Bornova’ya yeni arıcılar kazandırmaya devam edeceklerini belirterek, “Düzenlediğimiz eğitimlerden bugüne kadar 310 kişi yararlandı. Bu gün de 120 kişi daha mezun oluyor. İsteyen vatandaşlarımız arıcılık çalışmalarına belediyemize ait 30 dönümlük arılığımızda devam edebilecek. Ayrıca bu işi yapacak olan kursiyerlerimize danışmalık ve ilaç desteğimiz de sürecek” dedi.
Benzer Haberler
Kadınları çeken göçmen Tele1 kamerasına yakalanınca selfie moduna geçti
25/05/2022 20:03
Gazeteci Ali Ekber Ertürk son yolculuğuna uğurlandı
25/05/2022 20:01
Koronavirüste son 24 saatte bin 260 vaka
25/05/2022 19:33
AKP’nin kalesi Konya’da vatandaş hayat pahalılığına isyan etti!
25/05/2022 19:12
64 yıllık moda markası Zeki Triko icradan satıldı
25/05/2022 18:48
Sarıgül bu kez taşa taş attı
25/05/2022 18:47