Bornova Belediyesi’nin 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında Büyükpark’ta düzenlediği farkındalık etkinliği, şölen havasında geçti. Bornova Belediyesi’nin çevre duyarlılığı çalışmaları tanıtılırken, çocukların atık malzemeden yaptıkları kıyafetlerle sahneye çıktığı “Sürdürülebilir Moda Defilesi” renkli görüntüler oluşturdu.
Büyükpark’taki etkinlikte sivil toplum örgütlerinin stantları da kuruldu. Çevre bilincinin arttırılmasına yönelik Atık Sanat Atölyesi’nde kullanım ömrünü tamamlamış malzemelerden yapılan “Atıktan Değere” isimli sergi büyük ilgi gördü. Geri dönüştürülmüş her malzemenin ülke ekonomisine katma değer sağladığı vurgulandı. Ambalaj, tekstil, pil ve bitkisel atık yağların dönüşüm süreçlerinin anlatıldığı etkinlikler sırasında Bornovalılara bez çanta, organik sabun gibi hediyeler verildi, sebze fideleri ile atalık tohum dağıtımı yapıldı.
ATÖLYE, DEFİLE, DANS
Çocuklara yönelik bez çanta boyama, rüzgar gülü ve kağıt üretimi ile fide dikimi gibi hem eğlenceli hem de çevre bilinci aşılayan etkinlikler yapıldı. Bornova Belediyesi Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezi tarafından organize edilen “Sürdürülebilir Moda Defilesi” renkli görüntüler oluşturdu. Çocuklar kağıt bardak, şişe kapağı, çöp poşeti, pipet, çorap gibi atık malzemelerden yapılan kıyafetleriyle ilgi odağı oldu. Dans gösterileri beğeniyle izlenirken, Şehitler ortaokulu öğrencilerinin “Dünyamız Hepimizin” konulu resim sergisi ile Emel Akın Meslek Yüksekokulu’nun “Kağıttan Giysi” sergisi ilgi gördü.
SEMİNERLE ANLATILDI
Bornova Belediye Başkan Yardımcısı Duygu Bölük, atık kartonlardan yapılan kürsüde yaptığı konuşmada, çevre kirliliğinin etkisini her geçen gün daha da fazla arttırdığını belirterek, “Bornova Belediyesi olarak çevremizin korunması konusunda üstümüze düşenleri yapmaya devam edeceğiz” dedi.
Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde seminerler de gerçekleşti. Bornova Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Fatma Mesutgil “İklim Değişikliği ve Atık Yönetimi”, Ege Üniversitesi Öğretim Görevlisi Şükran Tümer “Kağıttan Sanata Dönüşümün Öyküsü”, Arıcılık ve Apiterapi Ürünleri Üretim Kooperatifi Başkanı Şamil Tuncay Beştoy ise “İklim Değişikliği’nin Arı ve Arıcılığa Etkileri” konularında sunum yaptı.
Çevre koruma farkındalığı oluşturmak amacıyla düzenlenen seminerde İzmir Filarmoni Derneği Orkestrası dinletisi ve Tohumluk Vakfı’nın Dünyamız Her Şeyimiz” isimli tiyatro gösterisi izleyenlerle buluştu.