Borajet Davası’nda adı geçen gazeteciler

Yayın tarihi: 23 Haziran 2021 Çarşamba 4:19 pm - Güncelleme: 23 Haziran 2021 Çarşamba 4:19 pm

Sezgin Baran Korkmaz Davasının iddianamesinde adı geçen ve Borajet Hava yolları şirketinin eski sahibi Yalçın Ayaslı, bazı gazetecilerle ilgili iddialarda bulundu. Sezgin Baran Korkmaz hakkında şikayetçi olan Yalçın Ayaslı, Borajet Davası’nda adı geçen gazetecilerin Korkmaz’dan para aldığını iddia etti.

ABD talebiyle Avusturya’da gözaltına alınan ve karapara aklamak için çete kurmakla suçlanan Sezgin Baran Korkmaz hakkında hazırlanan iddianamede Borajet’in eski sahibi Yalçın Ayaslı’nın da adı geçiyor. Sahibi olduğu Borajet Havayolu şirketine “çöküldüğü” yani yasadışı yollarla el konulduğu gerekçesiyle yalçın Ayaslı, Sezgin Baran Korkmaz’dan şikayetçi oldu.. Ayaslı,, kendisini FETÖ’cülükle suçlayan bazı gazetecilerle ilgili de suç duyurusunda bulundu. Bu gazetecilerin Sezgin Baran Korkmaz’dan para aldığını ve bu suçlama yoluyla hava yolu şirketine el konulduğunu öne sürdü.

Dünya gazetesi yazarı Zeynep Gürcanlı, TELE1’e yaptığı açıklamada Ayaslı’nın bazı gazeteciler hakkında suç duyurusunda bulunduğunu doğruladı.

Gürcanlı, katıldığı bir televizyon programında konuya ilişkin şunları söyledi:

Borajet’in eski sahibi Yalçın Ayaslı 127 sayfalık şikayet dilekçesi verdi. Bülent Başköy, Ergün Diler, Ersin Ramoğlu, Mahmut Övür ve Soner Yalçın’ın da ismi bu dilekçede yer alıyor. Bu isimlerin Sezgin Baran Korkmaz’a alet olduğu iddia ediliyor. Şikayet dilekçesinde (Borajet’in) satıştan önce başlayan bir süreç olduğunu söylüyor. Aleyhinde haberler yapıldığını ileri sürüyor. Ayaslı şikayet dilekçesinde karalama kampanyası yapıldığını ve bunun da 15 Temmuz 2016 darbe girişimi sonrası yapıldığını söyledi.

Zeynep Gürcanlı’nın ifade ettiğikonular ve söz konusu gazeteciler Borajet’in eski sahibi Yalçın Ayasalı’nın şikayet dilekçesinde geçtiğini TELE 1’in olarak ulaştığımız belgeler de doğruluyor..

TELE 1’in Notu: Haberde adı geçen gazetecilerle ilgili suçlamaların henüz bir iddia olduğu ve en azından bazı isimler bakımından yanlışlanabileceği unutulmamalıdır.