Bolu’da Suriyeli çocuklar çöpten yiyecek topladı

Yayın tarihi: 13 Aralık 2021 Pazartesi 6:00 pm - Güncelleme: 13 Aralık 2021 Pazartesi 6:00 pm

Bolu’da bir vatandaş, gece vakti sokaktaki çöplerden yiyecek toplayan Suriyeli çocukları görüntüledi.

Bolu Beşkavaklar Mahallesi’nde, aracıyla seyir halindeyken çöplerden yiyecek toplayan çocukları gören Mahmut Alan isimli vatandaş, Suriyeli üç kardeşin yanına gitti. Çocukların çöpten topladıkları yiyecekleri kontrol eden Alan, o an yaşananları telefonuna da kaydetti.

TARİHİ GEÇMİŞ MANTARLARI GÖRÜNCE ÇOCUKLARI UYARDI

Çöpten çıkarılan ürünler arasında tarihi geçmiş mantarların bulunduğunu gören Alan, çocukları zehirlenebileceklerini söyleyerek uyardı ve  mantarların yeniden çöpe atılmasını sağladı.

Çocuklar çöpten topladıkları yiyecekleri eve götüreceklerini söyleyince, Alan çocukların yiyeceklerini arabasının bagajına yükleyerek çocukların yiyecekleri taşımalarına yardım etti.

AYRIMCILIK YAPANLAR İÇİN: BUNLARIN SUÇU NE!

Çocuklar bisikletleri ile evlerine dönerken video kaydına devam eden Alan, “Oyun oynayacak çocuklar sokakta çöpten evine ekmek götürüyor. Şimdi bunlara ayrımcılık yapanlara ne diyeceksin? Bunların suçu ne?” ifadelerini kullandı.

BOLU’DA MÜLTECİ OLMAK

Öte yandan Bolu Belediye Meclisi Toplantısı’nda, Plan ve Bütçe Komisyonu kararlarının oylandığı toplantıda, kentteki yabancı uyruklulara yönelik su fiyatlarının dolar kuru üzerinden tahsil edilmesini ve yabancıların nikah ücretlerinin ise 100 bin TL olmasını içeren maddelerin de bulunduğu fiyatlandırmalar, oy çokluğu ile kabul edilmişti.

İçişleri’nden Bolu Belediyesi’nin yabancılar kararına soruşturma

Bolu’da yaşayan ve mekanik sayaç kullanan Türk vatandaşlarından su ücretinin metreküpüne 2,5 TL, yabancılardan ise 2,5 dolar alınıyor. Dijital sayaç kullanan Türk vatandaşı suyun metreküpü için 4,5 TL, yabancılar ise 4,5 dolar ödemekte.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yabancılardan su ücretlerinin dolar kuru üzerinden alınması ve nikah ücretlerinin 100 bin TL olmasıyla ilgili olarak, “Yabancı sığınmacı kardeşlerimiz bundan rahatsız oldular mı? Eğer oldularsa Şam’da su daha ucuz. Buyursunlar. Nikâh ücretleri de Şam’da ucuz” ifadelerini kullanmıştı.

Ekmek sırasında ağlayarak konuştu