Bolu’da 4.8 büyüklüğünde deprem

Yayın tarihi: 16 Mart 2023 Perşembe 2:03 pm - Güncelleme: 16 Mart 2023 Perşembe 6:26 pm

AFAD, Bolu Merkez’de derinliği 8.13 kilometre olan 4.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini açıkladı.

Bolu Merkez’de 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, İstanbul ve Ankara’dan hissedildi.  Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremin saat 13.55’te meydana geldiğini belirterek 8.13 kilometre derinliğinde olduğunu bildirdi.

Depremin boyutunu 4.7 olarak açıklayan Kandilli, derinliğin 9.6 kilometre olduğunu belirterek  merkez üssünün Merkez ilçesine bağlı Kızılağıl köyü olduğunu bildirdi.

Bolu’da yurttaşların yaşadıkları korku sebebiyle sokağa çıktığı görüldü.

AFAD: OLUMSUZ BİRE DURUM BULUNMAMAKTADIR

AFAD, depremin ardından açıklama yaptı. AFAD, an itibaren olumsuz bir durum olmadığını belirterek, “Saha tarama çalışmaları devam etmektedir” açıklamasını yaptı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Bolu Valiliği’nden de bir açıklama geldi. Valiliğin açıklamasında, “Deprem sonrası tüm ekiplerimiz sahada tarama çalışmalarına ivedilikle başlamış olup şuana kadar resmi makamlara iletilen herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır” denildi.

BOLU BELEDİYE BAŞKANI ÖZCAN: PANİK YAPAN BİR İKİ VATANDAŞIMIZIN BALKONDAN ATLADIĞI HABERİ VAR

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, depremle ilgili olarak TELE1’e bağlandı. Özcan şunları dile getirdi:

 

“Yıkımla ilgili bir ihbar gelmedi. İlk aldığımız bilgilere göre Bolu’nun kuzeyinde bulunan fayımızda olduğunu tahmin ediyoruz. Bilinen bir faydı. Şu anda Bolu’da insanlar dışarıda. Okullar sanırım sayın Valinin talimatı ile tatil edilecek. Trafik sıkışıklığı var. Şehrin trafiği kitlendi. Ağır hasar ve yıkımla ilgili herhangi bilgiye ulaşamadık. Bir iki panik yapan vatandaşımız balkondan atladığı haberi var onları da teyit etmeye çalışıyoruz. Şiddetli bir depremdi. Son büyük felaketten önce en büyük depremi yaşayan şehirlerden biriydi Düzce ile. Bolu’da zaman zaman oluyor bu depremler hassasiyetler var. Ama 99 depremin ardından bina stokunun dörtte üçü yenilenmiş bir şehir. Diğer şehirler göre önemli ölçüde binalarımız sağlam. En büyük güvencemiz bu”

 

DÜZCE’DE EĞİTİME ARA VERİLDİ

Düzce Valisi Cevdet Atay da Bolu’da meydana gelen depremin Düzce’de de hissedildiğini dile getirerek, “Panikleyerek korkan çocuklarımızı evlerine gönderiyoruz. Okullarda eğitime bugünlük ara verdik.” diye konuştu.

İSTANBUL VALİSİ YERLİKAYA: KENTTE OLUMSUZ İHBAR YOK

Vali Yerlikaya, Twitter’dan yaptığı açıklamada, saat 13.55’te Bolu merkezli, AFAD verilerine göre 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini kaydederek, “Deprem nedeniyle İstanbul’da herhangi bir olumsuz durum ihbarı alınmamıştır. Allah, ülkemizi ve milletimizi tüm afetlerden korusun.” ifadelerini kullandı.

BOLU MARMARA DEPREMİNİ TETİKLER Mİ?

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz, HaberTürk yayınına katılarak Bolu’da meydana gelen depremi değerlendirdi. Meydana gelen deprem beklenen Marmara Depremi’ni akıllara getirirken Tüysüz, “Başka bir yeri tetiklemez. Marmara depremiyle alakası yok” dedi. Tüysüz, artçıların devam edeceğini belirterek şöyle dedi:

“Bu yöreler için bu büyüklükte deprem olağandır. Panik yapmaya gerek yok. Depremin olduğu bölgede büyük deprem yaratacak fayların olmadığını görüyoruz. Hasarlı evlere varsa girilmemesi gerekiyor tabi. Kuzey Anadolu Fayı’nın dışında, ana fayın dışında bir kolda meydana geldi. Marmara depremiyle alakası yok.”

AFAD’DAN “MARMARA DEPREMİ” AÇIKLAMASI

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, Bolu’da meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki depreme ilişkin, “Bu büyüklükte oluşan depremlerin başka depremleri ya da İstanbul’un güneyinde Marmara Denizi içerisinden geçen fayları tetiklemesi söz konusu değildir. Birbirinden farklı alanlarda iki ayrı fay sistemlerinden bahsediyoruz” dedi.