AKP’li üye, Bolu Belediyesi’nin su indirimini iptal etmek için dava açtı

Yayın tarihi: 11 Şubat 2022 Cuma 4:20 pm - Güncelleme: 11 Şubat 2022 Cuma 4:29 pm

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan belediyenin suya yaptığı indirimi, AKP’li bir meclis üyesinin mahkemeye taşıdığını açıkladı.

Bolu Belediyesi’nin AKP’li bir Meclis Üyesi, belediye meclisinde suya yapılan indirim kararını mahkemeye taşıdı. AKP’li üyenin suç duyurusunu Bolu Belediyesi Başkanı Tanju Özcan sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Özcan’ın paylaşımı şöyle:

Elektrik, doğalgaz ve akaryakıta 3 haneli bindirimler yapılırken; biz Bolu Belediyesi olarak suya %44 oranında indirim yaptık diye AK PARTİ meclis üyesi, kararın iptali için dava açmış. Allah’ım bu mübarek günde aklıma mukayyet ol n’olur.”

Tanju Özcan’dan erken seçim formülü

“FATURA 53 LİRAYA DÜŞTÜ”

Özcan suç duyurusunun detaylarını da TELE 1’e anlattı. Özcan şu ifadeleri kullandı: “Biz göreve geldiğimizde sayaçların çoğu bozuktu. Dijital saatlerin çoğunun kullanım süresi dolmuştu. Çin malı saatleri getirip Bolu’da takmışılardı evlere. Biz de bunların acilen değişmesi gerektiğini söyledik. Bir kısmını yeniledik. Şu an Bolu geneli saatlerin yüzde 55’i mekanik, yüzde 45’i de dijital saat. Sonrasında da Meclis’te bir karar aldık. Suyu 2.5 TL’ye düşürdük. geldiğimizde bu ücret 4 TL’ydi. Ama bunu mekanik saatler için yaptık. Mekanik ve dijital saatler ile ilgili alınan kararların içinde bu ücret indirimi de vardı. AKP’li bir üye de gidip o alınan kararları dava etti. Eğer dava sonuçlanırsa milletin ucuz suya erişimi engellenmiş olacak ve zam otomatik iptal olacak. ”
Özcan dijital saatten mekanik saate gittiğini ve geçtiğimiz ay 106 TL olan su faturasının bu ay 53 TL geldiğini söyledi.