Bolivya halkı Morales için sokağa çıktı: ‘Kendisini devlet başkanı ilan eden Jeanine Anez istifa etsin’

Yayın tarihi: 14 Kasım 2019 Perşembe 11:24 pm - Güncelleme: 14 Kasım 2019 Perşembe 11:24 pm

Eski Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales’e destek veren binlerce kişi, kendisini ülkenin geçici devlet başkanı ilan eden Bolivya Çok Uluslu Yasama Meclisi’nin (ALP) üst kanadı Senatörler Meclisi Başkan Yardımcısı Jeanine Anez’in istifasını talep etti.

Bolivya’da ordunun istifasını talep etmesinin ardından devlet başkanlığı görevinden ayrılmak zorunda kalan Evo Morales’in destekçileri gösteri düzenledi.

Ülke basınında çıkan haberlerde, El Alto’da toplanan binlerce kişi, kendini geçici devlet başkanı ilan eden Çokuluslu Yasama Meclisinin (ALP) üst kanadı Senatörler Meclisi Başkan Yardımcısı Jeanine Anez’in istifasını istedi.

Sputnik’te yer alan habere göre, Göstericiler, Anez’in geçici devlet başkanı ilan edilmesini protesto ederken, seslerini duyurmak ve Senatör Anez’in istifası için başkent La Paz’a hareket edeceklerini açıkladı.

Protestocular ayrıca Morales’in liderliğini yaptığı Sosyalizm Hareketi’nden (MAS) bazı milletvekillerinin meclis binasına girişini engellemesine de tepki gösterdi. Göstericiler, talepleri kabul edilinceye kadar eylemlerine devam etme kararı aldı.

Bu arada sosyal medya hesabından paylaşımında bulunan Morales, ülkedeki olayları yatıştırmak için diyalog çağrısında bulunarak, “Halkımızı bir arada tutmanın en temel değerleri demokrasi, barış ve huzuru sağlamaktan geçer” ifadelerini kullandı.