‘Bölgede sağlık sistemi çöktü’: Hasta doktora yoğun bakım yatağı bulunamadı

Yayın tarihi: 20 Ağustos 2020 Perşembe 12:17 pm - Güncelleme: 21 Ağustos 2020 Cuma 12:20 pm

Diyarbakır Tabip Odası, koronavirüse yakalanan ve genel durumu kötüleşen bir sağlık çalışanının kentteki tüm hastanelerdeki yoğun bakımlarda yer bulunamadığı için Covid-19 kliniği olmayan bir serviste takip edildiğini ve bugün solunum cihazına bağlandığını duyurdu.

Diyarbakır Tabip Odası, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, koronavirüse yakalanan ve genel durumu kötüleşen bir sağlık çalışanının kentteki tüm hastanelerdeki yoğun bakımlarda yer bulunmadığı için başka bir klinikte tutulduğunu ve bugün solunum cihazına bağlandığını açıkladı.

Türkiye’de salgının tüm hızıyla devam ettiğini, bölgede ise salgının etkisini katmerli bir biçimde yaşandığını belirten Tabip Odası, “Bakanlığın yarattığı ‘başarı’ algısı doğru değildir. İlan edilen rakamlar gerçekliği ifade etmemektedir. Gelinen aşamada bölgede sağlık sistemi çökmüştür. Pandemi ile mücadelede yeterli hazırlıklar yapılmamıştır. Yanlış sağlık politikaları nedeniyle meslektaşlarımızı, sağlık çalışanlarını, yurttaşları kaybediyoruz. Unutmayacağız!” diye yazdı.