Boji’ye aile çıktı! Nesin Matematik Köyü: Metromuz yok ama sırtımızda taşırız

Yayın tarihi: 23 Kasım 2021 Salı 9:54 am - Güncelleme: 23 Kasım 2021 Salı 9:54 am

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, tramvaya dışkı konularak Boji’ye kumpas kurulması olayının ardından, köpeğe geniş arazisi olan bir aile aradıklarını duyurdu. Nesin Matematik Köyü ise, Boji’yi köye almak için İBB’ye başvuruda bulunduklarını açıkladı.

HaberTürk yazarı Nagehan Alçı’ya konuşan İBB Sözcüsü Ongun, söz konusu iftiradan sonra Boji’nin geniş alan ihtiyacı olan bir köpek olduğunu, şu an böyle bir yerde bakıldığını ve dinlendiğini söyledi. Ongun, iftira olayından sonra Boji’yi sokağa geri bırakmak konusunda endişe yaşadıklarını söylerken, “Bunca spekülasyondan sonra başına bir şey gelmesinden korkuyoruz” dedi. Ongun bu sebeple Boji’yi geniş arazisi olan bir ailenin sahiplenmesini istediklerini belirtti.

Açıklamanın üzerinden henüz saatler geçmişken, ‘MAtematik Köyü’ Twitter hesabından bir paylaşım yaparak Boji’yi sahiplenmek istediklerini, bunun için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) başvuru yaptıklarını duyurdu. Yapılan paylaşımda ayrıca, “Metromuz yok ama sırtımızda taşırız” denildi.

NESİN MATEMATİK KÖYÜ NEDİR?

Matematik Köyü, İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı Şirince köyünde Aziz Nesin’in oğlu Prof. Dr. Ali Nesin tarafından kuruldu. Köy’de her yıl birçok öğrenci için eğitim olanağı sunuluyor.

 

Kumpas kurulan Boji’ye aile aranıyor!