Boğaziçi’nin atanmış dekanı: THK, Cumhuriyetin resmi kurumu değildir

Yayın tarihi: 6 Ağustos 2021 Cuma 9:52 am - Güncelleme: 12 Ağustos 2022 Cuma 10:57 am

Boğaziçi Üniversitesi ‘Hukuk Fakültesi’ Dekanı Selami Kuran, katıldığı bir televizyon programında Türk Hava Kurumu’nu hedef aldı. Kuran, “Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi kurumu değildir” dedi.

Habertürk TV’de yayınlanan HT360 programında Afşin Yurdakul’un konukları Ceza Hukukçusu Ersan Şen ve Boğaziçi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Selami Kuran oldu.

Türk Hava Kurumu’nun envanterinde yer alan yangın söndürme uçaklarının dokuz gündür devam eden yangınlara müdahale etmemesi eleştirilere neden olmuştu. Atama dekan Selami Kuran, katıldığı programda Türk Hava Kurumu ile ilgili konuştu. Kuran, THK için, “Türkiye Cumhuriyetinin resmi kurumu değildir” ifadesin kullandı. Kuran, kurumla ilgili 2010 yılından önceki yöneticileri de hedef alan açıklamalar yaptı.

Kuran şunları söyledi:

“Büyük Atatürk’ün kurduğu dernek statüsündedir. Önemli işlevler de yapmıştır. 2010’dan sonraki senelerine bakacaksınız. Bilgi kirliliği yapılmaz. 2010’dan önceki yöneticileri suçlayacaksınız. Onlar şirketleri batırmışlar, taşınmazlarını bankalara ipotek olarak vermişler. Pilotların maaşlarını ödeyememişler. Mahkeme de kayyum atamış. THK’nın bu potansiyelinden devleti yönetenlerin istifade etmesi lazım”

THK kayyumu Cenap Aşçı: 6 uçak için 4 milyon dolar gerek

İmamoğlu: Uçaklar için hazır olduğumuzu THK ile resmi olarak paylaştık