Boğaziçi’nden istifa eden rektör danışmanı TELE1’e konuştu

Yayın tarihi: 7 Ocak 2021 Perşembe 5:56 pm - Güncelleme: 7 Ocak 2021 Perşembe 6:42 pm

AKP’li Prof. Melih Bulu’nun Cumhurbaşkanı kararı ile Boğaziçi Üniversitesi’ne atanması yönelik protestolar ve tartışmalar sürüyor. Atama sonrası istifa eden Boğaziçi Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Zafer Yenal TELE1’e konuştu.

AKP’li Prof. Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanması sonrası istifa eden rektör danışmanı Prof. Zafer Yenal, AKP’li yetkililerin “Boğaziçililer halktan kopuk, elitist” iddialarına, ”Benim arkadaşlarım Türkiye’nin her tarafından. Güneydoğu’sundan Karadeniz’inden gelen de var. İzmir’den, Adana’dan gelen de vardı. Ben bütün arkadaşlarımla birlikte hem Anadolu lisesinde hem de Fen lisesinde, memleketin çok farklı yerlerinden gelmiş insanlarla birlikte çalıştım” diyerek katılmadığını söyledi.

Boğaziçi’nin savunan Yenal, üniversitenin yerel olanı globale buluşturan nadir kurumlardan biri olduğunu söyledi. Yenal, ”Bize bu ülkenin açtığı olanaklar sayesinde buralara geldik. Dişlerimizle, tırnaklarımızla buralara kazıya kazıya geldik. Herhangi bir kişiden torpil görmeden, pozitif ayrımcılık görmedik ” ifadelerini kullandı.