Boğaziçi’ndeki polis müdahalesine siyasilerden tepki: “AşağıBakmayacağız”

Yayın tarihi: 2 Şubat 2021 Salı 1:14 am - Güncelleme: 2 Şubat 2021 Salı 4:23 am

Boğaziçi Üniversitesi’nde polisin öğrencilere “Aşağı bak, toplu gezmek yasak” diyerek müdahale etmesine ve gözaltılara karşı yüz binlerce kişi “#AşağıBakmayacağız” etiketi ile paylaşım yaptı. Siyasiler de sosyal medya hesaplarından direnişe  destek oldu.

CHP  Genel Başkanı Kemal Kıçdaroğlu sosyal medya hesabından;”Haksızlığa boyun eğmeyen Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleriyle #AslaAşağıBakmayacağız diyen gençlerimizle ve aileleriyle beraberiz.” şeklinde paylaşım yaptı.

Kılıçdaroğlu, son paylaşımında ise, “Üniversitelerini, liyakati ve adaleti savundukları için gençlerin gece yarısı operasyonuyla gözaltına alınması kabul edilemez… Rektör Melih Bulu görevinden ayrılıp bu çirkin duruma son vermelidir.” ifadesini kullandı.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da sosyal medya hesabından: “Üniversiteler rektörlerini seçimle belirlemelidir. Demokratik protesto haklarını kullanan öğrencilerin gözaltına alınması kabul edilemez. Öğrencilerin talepleri meşrudur ve uygulanmalıdır. Öğrencileri derhal serbest bırakın.” şeklinde paylaşımda bulundu.