Boğaziçi’nde gözaltına alınan öğrencilerden 2’si tutuklandı

Yayın tarihi: 6 Ekim 2021 Çarşamba 6:21 pm - Güncelleme: 6 Ekim 2021 Çarşamba 10:17 pm

Boğaziçi Üniversitesi’nde kayyum rektör Naci İnci’yi protesto ettiği için gözaltına alınan 7 öğrenciden 2’si tutuklandı.

Boğaziçi Üniversitesi’nde kayyum rektör Naci İnci’yi protesto ettiği için gözaltına alınan 7 öğrenci Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.

Savcılık ifadeleri tamamlanan öğrencilerden 3’ü için tutuklama 4’ü adli kontrol şartıyla serbest bırakılması talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme 7 öğrenciden 2’si tutuklama kararı verdi. 5 öğrenci ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Boğaziçi Dayanışması tutuklamalara sosyal medya hesabından “Naci İnci’nin şikayeti üzerine tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edilen arkadaşlarımızdan biri adli kontrolle serbest kalırken iki arkadaşımız TUTUKLANDI! Bu siyasi tutuklamaların sebebi protesto haklarını kullanan öğrencileri hedef gösteren Erdoğan ve kayyum Naci İnci’dir!” diye tepki gösterdi.

 SUÇLAMALAR NACİ İNCİ’YLE İLGİLİ

Evrensel’de yer alan habere göre gece nezarette kalan öğrencilerin avukatı Ömer Yıldız, suçlamaların Naci İnci’ye hakaret, 2911’e muhalefet, kamu malına zarar verme ve görevli memura görevini yaptırmama olduğunu belirtti.

Naci İnci’nin suç duyurusunda bulunduğunu söyleyen Yıldız, “Avukat görüş odasında kaçma şüphesi var diye pencereleri kapatmışlar. Pandemi döneminde. Darp izleri de vardı öğrencilerde. 7 kişinin savcılığa çıkarılması bekleniyor. İfade verecekler, onların mahkemeye neyle sevk edileceğini bilmiyoruz” dedi.

ERDOĞAN HEDEF GÖSTERMİŞTİ

Öte yandan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, atadığı İnci’yi protesto eden Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerini ‘terörist’ diyerek hedef göstermişti.

FOTOĞRAF: EVRENSEL

Erdoğan, Boğaziçi öğrencilerini hedef aldı

Erdoğan’ın hedef gösterdiği Boğaziçi’nde 10 gözaltı