Boğaziçi’nde ders yok dayak var

Yayın tarihi: 6 Temmuz 2021 Salı 11:02 am - Güncelleme: 6 Temmuz 2021 Salı 1:51 pm

Melih Bulu yönetimindeki Boğaziçi Üniversitesi’nde özel güvenlik görevlileri, öğrencileri ve öğretim görevlilerini kampüse almadı. Öğrencilerin 3 Temmuz’da okula girmeye çalıştığı sırada karşılaştığı sert müdahaleye ait yeni görüntüler yayınlandı.

‘Kayyum rektör’ Melih Bulu’nun AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından rektörlüğe atandığı Boğaziçi Üniversitesi’nde özel güvenlik görevlileri, okulun öğrencilerini ve öğretim görevlilerini kampüse almadı. Öğrencilerin 3 Temmuz günü okula girmeye çalışırken karşılaştığı sert müdahaleye ait yeni görüntüler yayınlandı.

Boğaziçi TV isimli Twitter hesabından yayınlanan görüntülerde, çok sayıda özel güvenlik görevlisinin bir öğrenciyi aralarına alarak darp ettiği anlar yer alıyor. Öğrenciler ile güvenlik görevlileri arasında yaşanan arbede sırasında görüntü çekilmesine de izin verilmezken, bir öğrencinin telefonunu elinden alan özel güvenlik görevlisinin, çekilen görüntüleri silmeye çalıştığı belirtiliyor.

Boğaziçi Üniversitesi’nde giriş yasağı kararı, öğrencilerin Bulu’nun rektörlüğe atanmasına ilişkin protestolara kapsamında Güney Kampüs’te başlattığı çadır nöbetinin ardından alındı. Kararın ardından öğrenciler ve üniversitede çalışan akademisyenlerin okula girişleri engellendi.

“Boğaziçi kilit altında” Kampüs kapısında öğrencilere müdahale!