Boğaziçi’nde bir öğretim üyesi daha görevden uzaklaştırıldı

Yayın tarihi: 6 Haziran 2021 Pazar 10:11 am - Güncelleme: 6 Haziran 2021 Pazar 6:19 pm

Boğaziçi Üniversitesi’ne AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atanan kayyum rektör Melih Bulu protestolarına destek verdiği için öğretim görevlisi Feyzi Erçin’in derslere girmesi engellenmişti. Erçin’in ardından Ecmel Ayral’da görevden uzaklaştırıldı.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri kayyum rektör Melih Bulu’yu ve anti demokratik kararları protesto etmeye devam ediyor.

Geçen hafta Boğaziçi Üniversitesi’nde öğretim üyesi Feyzi Erçin’in ders vermesine engel getirilmişti. Sözcü’de yer alan habere göre, 21 yıldır Boğaziçi Üniversitesi’nde görevli olan Ecmel Ayral’ın da ders vermesine engel getirildiği öğrenildi.

Ecmel Ayral, gelişmeyi sosyal medyadan şu ifadelerle duyurdu:

21 yıldır zevkle, gururla, gönülden hizmet ettiğim Boğaziçi öğrencilerine artık ders veremeyeceğimi öğrendim bu sabah. İçim cız etti. Maddi karşılığı olmayan bu vazifeyi, memlekete ve gençlere bir borç ödeme imkanı olarak gördüm hep. Emeğimi, bilgimi, tecrübemi, dostlarımı onların hizmetine sunmaya gayret ettim.

Binlerce öğrencim oldu, aralarında hâlâ görüştüklerim, birlikte çalıştıklarım çok; hepsiyle de bir gönül bağımız olduğunu biliyorum. Bu sene tanışmayı beklediğim öğrencilerimle okul bünyesinde karşılaşma imkanımız olmayacak ama buradan da bildiriyorum, aklınıza gelen her şey için bir mesajlık mesafedeyim.

Bu sebebi meçhul, faili meşhur karar benim için pek hak etmediğim bir madalya inanın. Keşke iyiden, doğrudan, güzelden bu kadar nefret etmeselerdi. Olsun, yine de güzel günler göreceğiz çocuklar, biliyorum, görüşmek dileğiyle

Boğaziçi’nde dersleri engellenen Feyzi Erçin çadırda ders verdi