Boğaziçililerden elektronik kelepçe görselleri: ‘Biraz renklendirelim dedik’

Yayın tarihi: 7 Şubat 2021 Pazar 10:06 am - Güncelleme: 7 Şubat 2021 Pazar 10:06 am

Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan AKP’li Melih Bulu’ya karşı protestolar sırasında gözaltına alınıp, ev hapsi ile cezalandıran öğrenciler sosyal medya hesaplarından elektronik kelepçeye ait görseller paylaştı.

Gazete Duvar’ın aktardıklarına göre; Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasının ardından öğrenci ve hocaların başlattığı protestolarda gözaltına alınan ve mahkemelerin ‘ev hapsi’ kararı vererek serbest bıraktığı onlarca kişiye elektronik kelepçe takıldı. Polis, elektronik kelepçelerin sinyal göndereceği modemleri de gençlerin evlerine yerleştirdi. Bazı gençler kelepçelerin fotoğraflarını sosyal medyadan paylaştı.

‘SİNYAL GİTMEDİĞİNDE POLİS GELİYORMUŞ’

Ev hapsi verilen gençlerden Aslı Altınok Twitter hesabından kelepçe ve modemin fotoğraflarını paylaşarak şunları yazdı: “EV HAPSİ aldım. Kimse içinde bulunduğumuz duruma alışmasın diye 3 gün boyunca yaşadığımız hukuksuzlukları anlatacağım. Salı günü Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine yapılan polis müdahalesine tepki göstermek için basın açıklamasına katıldım.

İki haftada toplam 36 kişiye ev hapsi verildi. Normalde hükümlülerin son aylarındaki cezaları için yapılan bu uygulama hakkımızda hiçbir hüküm olmadan, ifademiz dahi alınmadan sesimizi kısmak için yapıldı.

Bu sabah elektronik kelepçeyi taktılar. Evin ortasına ayak bileğimdeki sinyali algılayan bir modem koyuldu. Sinyal gitmediğinde o modemden evde olduğumu bildirmem gerekiyormuş. Aksi halde eve polis geliyormuş. Welcome to BIG BROTHER!”

‘BİRAZ RENKLENDİRELİM DEDİK’

Gençlerden Melis Akyürek ise paylaştığı fotoğrafa “Boğaziçi eylemine katıldığımız için aldığım ev hapsi bugün başladı. Tahmin edersiniz ki epey çirkin bir cihaz. Biz de biraz renklendirelim dedik” notu düştü.