Boğaziçililer, arkadaşları serbest bırakılana kadar kampüste!

Yayın tarihi: 25 Mart 2021 Perşembe 3:20 pm - Güncelleme: 25 Mart 2021 Perşembe 11:57 pm

Boğaziçi Üniversitesi’nde hakkında soruşturma açılan bir öğrenciye destek vermek için bir araya gelen öğrencilere polis müdahale etti, çok sayıda öğrenci gözaltına alındı. Boğaziçi Üniversitesi kampüsü içerisinde ise öğrenciler, arkadaşları serbest bırakılana kadar okuldan ayrılmama kararı verdi.

Boğaziçi Üniversitesi’nde hakkında soruşturma açılan bir öğrenciye destek vermek için bir araya gelen öğrencilere polis müdahalesi gerçekleşti. Polisin en az 12 öğrenciyi gözaltına aldığı belirtildi.

Boğaziçi Dayanışması sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre, ilk müdahalede gözaltına alınan 4 öğrenci için LGBTİ+ bayrağı gerekçe gösterildi. Boğaziçi Dayanışması’ndan yapılan yeni açıklamada, “Gözaltı sayısı 12’ye yükseldi! Kayyum rektörlere, polis ablukasına, LGBTİ+’lara insanca yaşam hakkı tanımayanlara karşı direnişimiz sürüyor. Kayyumler gidecek, biz kalacağız! Alışın her yerdeyiz!” denildi.

Üniversitede öğrencilerin olaya tepkisi devam ediyor. Kuzey kampüsünün girişi polis barikatıyla çevrildi ve giriş-çıkışlar kapatıldı.

ÖĞRENCİLER KAMPÜSTE

Boğaziçi Üniversitesi kampüsü içerisinde ise öğrenciler, arkadaşları serbest bırakılana kadar okuldan ayrılmama kararı verdi. Şarkılar, türküler, halaylarla Kuzey Kampüs’te eylemlerini sürdüren öğrenciler, “Neşemizle direnmeye devam ediyoruz” mesajı verdi.

Öğrenciler ile dayanışmak için üniversite önüne giden bazı öğrencilerin de kampüs çevresinde gözaltına alındığı öğrenildi.