Boğaziçili öğrencilerden Erdoğan’a açık mektup: “Yürek konusunda söylediklerinizi ciddiye almıyoruz”

Yayın tarihi: 6 Şubat 2021 Cumartesi 2:39 pm - Güncelleme: 6 Şubat 2021 Cumartesi 2:39 pm

Boğaziçi öğrencileri AKP’li Melih Bulu’yu üniversiteye rektör olarak atayan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Yürekleri yetse beni istifaya çağıracaklar’ sözlerine mektup yazarak yanıt verdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Boğaziçi Üniversitesi’ne AKP’li Melih Bulu’yu atamasıyla başlayan protestolar devam ediyor. Eylemlerde gözaltına alınan, tutuklanan ve Erdoğan tarafından ‘terörist’ suçlamalarıyla karşı karşıya kalan öğrenciler Erdoğan’a açık mektup yazdı.

Boğaziçi Dayanışması adlı Twitter hesabından yayımlanan mektupta demokratik haklarını kullanarak eylemlere devam eden öğrencilerin talepleri sıralandı.

Mektupta ayrıca, Erdoğan’ın dün Cuma Namazı çıkışı yaptığı açıklamada dile getirdiği “Televizyonlarda ‘Melih Bulu istifa etsin’ diyorlar, yürekleri yetse ‘Cumhurbaşkanı da istifa etsin’ diyecekler” sözlerine de yanıt verildi.

Mektupta, “‘Yürekleri yetiyorsa’ diye başlayan bir cümle kurmuşsunuz. Cumhurbaşkanını istifaya çağırmak bir anayasal hak mıdır? EVET! O halde bir anayasal hakkı kullanmak ne zamandan beri bir cesaret sorunu oldu?” denildi.

“Kendi atadığınız rektörü okulda tutacak gücünüz olmadığı için, yeni kurulacak fakültelerle, şişirme kadrolarla ayakta tutmaya çalışmak da pek yüreklice bir tutum olmasa gerek” denilen mektupta, “Bu nedenle yürek konusunda söylediklerinizi ciddiye almıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Boğaziçi Dayanışması tarafından paylaşılan mektubun tamamı şu şekilde: