Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan AKP’li Melih Bulu’dan gençlere tepki çeken ‘torpil’ uyarısı

Yayın tarihi: 23 Ocak 2021 Cumartesi 12:54 am - Güncelleme: 23 Ocak 2021 Cumartesi 8:50 am

Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atana AKP’li Melih Bulu’nun 2019’da katıldığı bir televizyon programında, “Torpil genelde herhalde daha böyle büyük kurumlara insanları sokmada, ya işte bu da burada dursun, hani etliye sütlüye dokunmadan dursun tarzında yapılarda oluyor ama genelde torpille girilen bir işten de zaten bir şey olmuyor. O yüzden ben gençlerin torpille bir yere girme şeyinden uzaklaşmalarını şiddetle öneriyorum” dediği ortaya çıktı.

Daha önce AKP milletvekili aday adayı olan ve yine AKP ilçe örgütü yöneticiliği yapan Melih Bulu’nun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasına öğrenci ve akademisyenlerin tepkileri sürerken Bulu’nun bir buçuk yıl önce katıldığı bir televizyon programında gençlere işe girerken “torpil aramayın” tavsiyesinde bulunduğu ortaya çıktı.

Artı Gerçek’in aktardıklarına göre; 19 Ağustos 2019’da TV100’de yayınlanan “Parasal” isimli programa katılan Bulu, şunları söylüyor: “Torpilli olmak ayrı bir şey tabii. Siz şimdi birini bir yere sokuyorsunuz tabii, benim tabii torpil olacak bir mevkiim de yok. Torpil genelde herhalde daha böyle büyük kurumlara insanları sokmada, ya işte bu da burada dursun, hani etliye sütlüye dokunmadan dursun tarzında yapılarda oluyor ama genelde torpille girilen bir işten de zaten bir şey olmuyor. Çünkü insanlar siz iyi bile olsanız ‘Torpille geldi’ şeyi var ya o sizin üzerinize yapıştığı zaman ondan bir türlü kurtulamıyorsunuz. O yüzden ben gençlerin torpille bir yere girme şeyinden uzaklaşmalarını şiddetle öneriyorum. Hak ederek girin bir işe. Siz kendi bileğinizin hakkıyla girin işe. Bunu öneririm gençlere.”