Boğaziçi Üniversitesi’ne ‘tanıdık’ atamalar

Yayın tarihi: 2 Haziran 2021 Çarşamba 1:01 am - Güncelleme: 2 Haziran 2021 Çarşamba 1:01 am

Boğaziçi Üniversitesinde Genel Sekreterlik görevine Sağlık Bilimleri Üniversitesi Personel Daire Başkanı Nedim Malkoç, Mühendislik Fakültesi dekanlığına ise kayyum rektör Melih Bulu’nun yardımcısı Prof. Dr. Fazıl Önder Sönmez atandı.

Üniversiteye Prof. Dr. Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasının ardından başlayan protestolarda 500’ün üzerinde öğrenci gözaltına alınmış, öğretim üyeleri Güney Kampüs’te rektörlüğe sırt dönme eylemi başlatmıştı.

Daha önce akademik kariyerinin hiçbir noktasında Boğaziçi’yle bir ilişkisi olmayan Malkoç, bu atamayla Bulu’nun yakın çalışma ekibinde yer alacak.

“ESKİ CUMHURBAŞKANI DANIŞMANI ŞEREF MALKOÇ’UN AKRABASI”

Boğaziçi TV’nin Twitter hesabından duyurulan haberde de şu ifadeler kullanıldı:

“Boğaziçi Üniversitesi Genel Sekreterliğine Sağlık Bilimleri Üniversitesi öğretim üyesi Nedim Malkoç getirildi. Osmanlı Eğitim Ocakları Kocaeli şube başkan vekilliği de yapmış Malkoç, ayrıca cumhurbaşkanı eski başdanışmanı ve kamu denetçisi Şeref Malkoç’un akrabası.”

MALKOÇ: TECRÜBE VE BİRİKİMİMİ BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ’NDE KULLANMAK İSTİYORUM

Yeni göreviyle ilgili Gazete Gebze’ye konuşan Malkoç şunları söyledi:

“Bugüne kadar çalışmaktan gurur duyduğum Sağlık Bilimleri Üniversitesi ailesine, bugünlere gelmemde büyük emeği olan SBÜ Rektörü değerli hocam Prof. Dr. Cevdet Ördel’e, bana güvenen ve beni bu göreve layık gören Boğaziçi Üniversitesi Rektörü değerli hocam Prof.Dr. Melih Bulu’ya teşekkür ederim. İnşallah, Allah bizi utandırmaz, bugüne kadar yapmış olduğum görevlere ek olarak bu görevi yapmaya da bizi nasip eder.

“Sağlık Bakanlığı ile yapılan afiliasyon protokollleri çerçevesinde 62 hastanenin öğretim üyesi atamalarını gerçekleştirirken ben de bu işin başında önemli bir rol aldım. Bu tecrübe ve birikimimi Boğaziçi Üniversitesi’nde kullanmak istiyorum. İnşallah Allah bu görevimde muvaffak eder.”

NEDİM MALKOÇ KİMDİR?

Marmara Üniversitesi’nde lisans eğitimini tamamlayan Malkoç, Yeditepe Üniversitesi Eğitim Yönetimi ve Denetimi alanında yüksek lisans yaptı. Ankara Üniversitesi’nde doktorasını tamamladı. Malkoç halen Anadolu Üniversitesi Siyaset ve Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde ikinci lisans eğitimini sürdürüyor.

Akademik kariyerini ilk olarak Karabük Üniversitesi araştırma görevlisi olarak başlayan Malkoç, daha sonra  Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne öğretim görevlisi olarak atandı. Burada personel daire başkanlığı görevini yapan Malkoç, 2018 yılında Gebze Teknik Üniversitesi’ne öğretim görevlisi olarak atandı.

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ’NE KAYYUM YARDIMCISI ATADILAR

Boğaziçi Üniversitesinde kayyum rektör Melih Bulu’nun yardımcısı Prof. Dr. Fazıl Önder Sönmez, Mühendislik Fakültesi dekanlığına atandı.

Boğaziçi Üniversitesinde dekanlık seçimlerinde seçilmesine rağmen görevlendirmesi yapılmayan Prof. Dr. Günay Anlaş’ın yerine Mühendislik Fakültesi dekanlığına kayyum rektör Melih Bulu’nun yardımcısı Prof. Dr. Fazıl Önder Sönmez dekan vekili olarak atandı.

bogazici-universitesi-nde-tepki-ceken-atamalar-882788-1.